Sport

Hivatalos bejelentés: sztárirányítót szerződtetett a Pick Szeged

Hivatalos bejelentés: sztárirányítót szerződtetett a Pick Szeged

Nagy nap ez a szegedi klub életében

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
14 órája
Hivatalos bejelentés: sztárirányítót szerződtetett a Pick Szeged

Az OTP Bank - Pick Szeged egy hivatalos sajtótájékoztató keretében jelentette be a svéd klasszis, Jim Gottfridsson 2025-ös érkezését.

Fotó: SzegedMa

 

Jelentős változások már az idei keretben is

Hat érkezőt és nyolc távozót jelentett be az OTP Bank - Pick Szeged az idei szezonkezdet előtt.

Szita Zoltán két év után szerződött vissza Lengyelországba, a Wisla Plock együtteséhez. Matej Gaber pedig nyolc esztendő után hagyta el a Tisza-partot. Dean Bombac országon belül váltott klubot, zöld-fehérben folytatja: az élvonalba feljutó Győr együttese lesz a szlovén irányító karrierjének következő állomása. A lengyel jobbátlövő, Szymon Dzialakiewicz a német másodosztály 16. helyén álló GWD Minden csapatához távozott szezon közben, azonnali hatállyal.

A horvát átlövő, Luka Stepancic sem kék mezben játszik már idén, a kuvaiti Al-Arabi csapatáby szerződött. Miguel Martins aláírt a dán Aalborghoz, mellette pedig Carlos Molina és Emil Imsgard szintén távozott a Picktől. Utóbbi a dán másodosztályú Höj Elite csapatánál folytatja a pályafutását. Minden további részletet itt olvashatnak el.

A Pick első igazolása Tobias Thulin volt, aki a dán GOG Handbold csapatától érkezett a Tisza-partra. Őt követte a Magdeburg izlandi irányítója, Janus Smárason: a 29. életévét januárban betöltő játékos rendszeres tagja hazája nemzeti válogatottjának. Az OTP-Bank Pick Szeged harmadik igazolása Lazar Kukic volt: a szerb válogatott irányító Janus Smárason posztriválisaként érkezett.

A negyedik új név Jérémy Toto, a beálló a szegedi klub történetének első francia játékosa lesz. A Pick Szeged kétéves szerződést kötött ötödik nyári igazolásával, a norvég válogatott jobbátlövővel, Magnus Røddel, aki még az olimpiát is kihagyta, hogy teljesen pihenten kezdje szegedi karrierjét. Hozzájuk utolsóként csatlakozott William Bogojevic, a svéd balátlövő a Silkeborgtól érkezett Szegedre.

Fotók: Eliza Sólya

 

Voltak előzmények

A lapunk már korábban is beszámolt egy megbízható külföldi forrásra támaszkodva arról, hogy Jim Gottfridsson az OTP Bank - Pick Szeged jövő nyári kívánságlistáján szerepel. A játékos szerződése 2025-ban ugyanis lejár a Flensburgnál.

Amikor ezt megírtuk, addigra már számos korábbi alkalommal is összeboronálták a sztárirányítót a Tisza-parti csapattal, a korábbi híreket azonban a Flensburg és maga a játékos is cáfolta.

Még nem tudom, hol fogok játszani 2025-től, még nem terveztem meg a jövőmet a családommal

- mondta Gottfridsson még decemberben.

Ennek ellenére azonban ismét felerősödtek a hírek a svéd klasszis klubváltásáról, amikor terítéken volt Magnus Abelvik Rod szerződtetése. A VG számolt be arról februárban, hogy norvég átlövő Szegeden együtt játszhat majd korábbi flensburgi csapattársával, Jim Gottfridssonnal, "aki esetében kész tényként kezelik, hogy 2025 nyarán érkezik a Pickhez."

 

Robbant az átigazolási bomba

A szegedi klub bejelentése alapján pedig most már teljesen hivatalosnak tekinthető az átigazolás. Jim Gottfridsson a jövő nyártól három évre írt alá a Pick Szegedhez.

Nagy nap ez a Pick Szeged életében

- mondta Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke.

A svéd játékos azt mondta, az döntött a Szegedre igazolása mellett, hogy a Bajnokok Ligájában szeretne játszani a világ legjobb játékosai ellen, valamint hozzátette nagyon vonzó volt számára a Michael Apelgren által felvázolt projekt.

A klub célja, hogy a legjobb négy között legyen a BL-ben, én már többször jártam ott, segíteni szeretném őket.

- mondta az irányító.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.