Sport

Szita Zoltán visszatér Plockba a Pick Szegedből

Szita Zoltán visszatér Plockba a Pick Szegedből

A Wisla Plockba tér vissza az átlövő

2024. január 4., csütörtök
Szita Zoltán visszatér Plockba a Pick Szegedből

Két éve után szerződik vissza Lengyelországba a magyar válogtott játékos.

Jelenleg a magyar válogatottal készül az Európ bajnokságra Szita Zoltán, ahonnan még Szegedre jön vissza a tavaszi szezonra

 

Igaznak bizonyultak  lengyel lapinformációk, Szita Zoltán két éve után távozik az OTP Bank-Pick Szeged csapatától és visszatér Lengyelországba. A játékos ismét a Wisla Plockban kézilabdázik szeptembertől-ezt a Plock hivatalos oldalán jelentette be, majd röviddel ezután a klub közösségi oldalán a válogatott átlövő lengyelül köszöntötte régi-új szurkolóit.

 

- A Płockban eltöltött 3 év különleges időszak volt számomra, sokat tanultam ott, és nagyszerű pillanatokat éltem át a csapattal. Az ORLEN Wisła Płock különleges helyet foglal el a szívemben, ezért nagyon örülök, hogy visszatértem. Remélem, hogy együtt sikerül elérni álmaink céljait- nyilatkozt a klub oldalán Szita Zoltán.

A jelenleg az Európa bajnokságra készülő magyar válogatott átlövő 2022 szeptemberében nagy reményekkel érkezett Szegedre, de az előző szezonban Juan Carlos Pastortól saját posztján, átlövőként csak kevés lehetőséget kapott, jobbára szélsőként volt a pályán. Az edzőváltás után az átalkult Pick Szegedben már sokkal több feldatot kap Kárpáti Krisztiántól, az önbizalmát és a formáját is visszayerte. Szita Zoltán szegedi szerződése további egy évre érveényes volt még, így a két klubnak is meg kellett állapodnia a klubváltásról.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.