Sport

Izlandi irányítót szerződtetett a Pick Szeged + videó

Izlandi irányítót szerződtetett a Pick Szeged + videó

Épül a jövő év csapata

Kibédi Péter
2023. december 23., szombat
Izlandi irányítót szerződtetett a Pick Szeged + videó

Ahogy azt megírtuk, a Magdeburg izlandi irányítója érkezik a Pick Szegedhez.

Kitűnő irányító érkezik Szegedre (Fotó: AFP)

 

- Klubunk kétéves szerződést kötött az izlandi válogatott irányítóval, Janus Smárasonnal. A 184 centiméter magas játékos is komoly nemzetközi tapasztalattal bír, kiváló csapatokban szerepelt és szerepel jelenleg is, ahol mindig meghatározó szerep jut neki – nyilatkozta Kiss Bence, az OTP-Bank cégvezetője a klub hivatalos oldalának.

Janus Smárason 1995. január 1-én Selfossban született és ott el kézilabdázni. Selfoss után a Haukar csapata, majd Dánia, az Aalborg Handbold volt a következő állomás. Ezután Németországba, a Göppingen együtteséhez igazolt, majd a 2022-2023-as idényben már Norvégiában, a Kolstad csapatában szerepelt. 2023 nyarán távozott a norvég bajnoktól és lett a BL-győztes német Magdeburg kézilabdázója. Az idei BL-szezonban eddig 36 gólt szerzett, az IHF Super Globe tornán pedig beválasztották a torna álomcsapatába. Az izlandi válogatottban eddig 72 meccsen lépett pályára és 114 gólt szerzett.

- Nagy öröm számomra, hogy sikerült megállapodnunk, egy nagy tradíciókkal rendelkező klubba szerződök. Személyesen tapasztaltam meg, hogy Szegeden milyen népszerű sportág a kézilabda. Sok válogatottbeli csapattársam mesélt arról, hogy milyen csodás a Pick Aréna, milyen fantasztikus hangulatot teremt a szurkolótábornyilatkozta Janus Smárason.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.