Sport

Sajtóhír: több klasszis is a Pick Szeged kívánságlistáján

Sajtóhír: több klasszis is a Pick Szeged kívánságlistáján

Aktív idén a játékospiacon a Szeged. Azonban egy sajtóhír szerint ez csak a kezdet.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 27., szombat
Sajtóhír: több klasszis is a Pick Szeged kívánságlistáján

Már olyan játékosok nevei kerültek elő, akiket 2025 nyarán szerződtetne az OTP Bank - Pick Szeged, már ha igaznak bizonyulnak a sajtóhírek.

Komoly terveket szövegetnek a Pick Szegednél a sajtóhírek szerint.

 

Új szakmai stáb, új játékosprofilok

A nyáron egy komoly feladatot, a Pick Szeged vezetését vállalta magára Kárpáti Krisztián és segédedzője Vladan Jordovics. Viszont már akkor tudni lehetett, hogy 2024 nyarától Michael Apelgren veszi át az irányítást, akinek két évre szól a megbízatása.

 

Ez a váltás sok újdonságot hozhat magával, és fő irányvonalakban különbözhet a mostani és a jövő Pick Szegedje, elkezdődhet a "skandináv éra".  Új játékfelfogáshoz új játékosok szükségesek, a Pick Szeged pedig aktívan ügyködik a játékospiacon. Ez nemcsak 2024-ben igaz, de már 2025-re is előre terveznek az igazolásokkal, a keret további erősítésével.

A trénernek több klasszisra is "fáj a foga".

 

Változások a következő szezon keretében

Az OTP-Bank Pick Szeged már hivatalosan is bejelentett öt új érkezőt és négy távozót, mindeközben Gleb Kalaras, Borut Mackovsek, Imanol Garciandia, Szilágyi Benjámin és Nagy Martin pedig meghosszabbította szerződését a klubbal.

Szita Zoltán két év után szerződik vissza Lengyelországba, a Wisla Plock együtteséhez. Matej Gaber pedig nyolc esztendő után hagyja el a Tisza-partot. 2016-ban a Montpellier csapatát hagyta ott a Szeged kedvéért, most pedig ismét Franciaországban fog játszani, ezúttal a Nantes gárdájában. Dean Bombac országon belül vált klubot, zöld-fehérben folytatja: az élvonalba feljutó Győr együttese lesz a szlovén irányító karrierjének következő állomása. A lengyel jobbátlövő, Szymon Dzialakiewicz a német másodosztály 16. helyén álló GWD Minden csapatához távozott szezon közben, azonnali hatállyal.

A Pick első igazolása Tobias Thulin volt, aki a dán GOG Handbold csapatától érkezik a Tisza-partra. Három éves szerződést kötött a Szegeddel a 43-szoros svéd válogatott kapus, aki komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik. Őt követte a Magdeburg izlandi irányítója, Janus Smárason: a 29. életévét januárban betöltő játékos rendszeres tagja hazája nemzeti válogatottjának. Az OTP-Bank Pick Szeged harmadik igazolása Lazar Kukic volt: a szerb válogatott irányító Janus Smárason posztriválisaként érkezik. A negyedik új név Jérémy Toto, a beálló a szegedi klub történetének első francia játékosa lesz. A Pick Szeged kétéves szerződést kötött ötödik nyári igazolásával, a norvég válogatott jobbátlövővel, Magnus Røddel, aki még az olimpiát is kihagyja, hogy teljesen pihenten kezdje szegedi karrierjét.

Világklasszis jobbátlövő nem kérdés, hogy mekkora erősítést jelent.

 

Megvannak már a jövő évi kiszemeltek is? A sajtóhírek szerint igen

A megbízható külföldi forrás, a kézilabdával foglalkozó RtHandball szerint Olli Mittun, Jim Gottfridsson és Hampus Wanne is szerepel az OTP Bank - Pick Szeged jövő nyári, 2025-ös kívánságlistáján. A svéd irányítót, Gottfridssont nem először boronálják össze a Tisza-parti csapattal, azonban a korábbi híreket a Flensburg és maga a játékos is cáfolta.

 Érdemes kiemelni: azok a sajtóhírek az idei klubváltásról szóltak, nem 2025-ről, amikor is lejár a klasszis szerződése a német csapatnál.

Olli Mittun-ban és Hampus Wanne-ban a közös, hogy szintén jövőre jár le most élő kontraktusuk jelenlegi kenyéradójuknál. Előbbi játékos a Savehof 2005-ös születésű irányító-átlövője, a feröeri válogatott tehetsége, aki négy mérkőzésen 50 gólt szerzett a tavalyi U18-as Európa-bajnokságon. Apelgran Szegedre érkezése nagyban hozzájárulhat a játékos szerződtetéséhez, előnyt is jelenthet a Kiellel szemben.

Hampus Wanne egy Európa-bajnok svéd válogatott kézilabdázó, aki jelenleg az FC Barcelona balszélsője. A katalán klub előtt 8 évet húzott le a Flensburg gárdájánál a 30 éves játékos.

Tagja volt a 2018-as Európa-bajnokságon és a 2021-es világbajnokságon ezüstérmes svéd csapatnak. A 2022-es Európa-bajnokságon aranyérmes lett, ahol 45 góljával ő volt csapata legeredményesebb játékosa. A 2024-es Európa-bajnokságon bronzérmes lett és bekerült a torna All-Star csapatába.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.