Sport

Hivatalos: francia beállót igazolt a Pick Szeged - Gaber a helyére távozik

Hivatalos: francia beállót igazolt a Pick Szeged - Gaber a helyére távozik

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 30., kedd
Hivatalos: francia beállót igazolt a Pick Szeged - Gaber a helyére távozik

2024 nyarától kétéves szerződést kötött az OTP-Bank Pick Szegeddel a válogatott beálló, Jérémy Toto, aki a klub történetének első francia játékosa lesz. Lapunk korábban már megírta a játékos lehetséges érkezését.

1,98 méter magas a francia játékos.

 

2024. július 1-től az OTP Bank - PICK Szeged mezében szerepel tovább a francia beálló, Jérémy Toto. A 31 éves játékossal nagy nemzetközi tapasztalattal bír, így nagy erőssége lesz csapatunknak – nyilatkozta Kiss Bence, cégvezető.

Jérémy Toto 1992. május 15-én született Párizs egyik negyedében, Courbevoie-ben. A Szeged szurkolók számára nem ismeretlen a beálló, hiszen  a Vardar Szkopje és a HBC Nantes csapatával is járt már a Tisza-parton, mindkét együttessel a Bajnokok Ligájában szerepelt. 

A francia első osztályban az US Creteil Handball csapatában mutatkozott be, ezután a Saint-Raphael kézilabdázója lett. A 2020-2021-es idényben a lengyel Wisla Plock együtteséhez szerződött. Egy éve múlva már Észak-Macedóniában, az említett Vardar csapatában szerepelt. Szkopjéban két gólt szerzett a Pick ellen, de nem tudta megakadályozni a szegedi győzelmet, hiszen 30-27 lett a végeredmény. A Vardar színeiben 48 gólt szerzett a BL-ben.

2022-ben visszatért Franciaországba, a HBC Nantes játékosa lett. Tavaly egy csoportban szerepelt a Szegeddel, a nantes-i meccsen (35-30 a franciáknak) 2 gólt dobott, a PICK Arénában lejátszott találkozón háromszor volt eredményes, a meccs végül 28-28-as végeredményt hozott. 

Ebben az idényben 33 gólt dobott a Bajnokok Ligájában. A nyári, Sélestat-ban lejátszott tornán is szerepelt a szegediek ellen, igaz, nem tudta megakadályozni, a szegedi sikert. Tavasszal pályára lépett a francia válogatott Európa-bajnoki selejtezős meccsein, azonban végül nem került be a gallok Eb-keretébe.

 

Toto a Pick Szeged negyedik igazolása: Thulin, Smárason és Kukic után.

 

Nagyon örülök annak, hogy a következő szezonban Szegedre igazolok. Ez egy új kihívás és egy új lépés lesz karrieremben. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első francia játékosa a klubnak. Alig várom már, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal és pályára léphessek ebben a csodálatos Arénában. Pazar a létesítmény és minden körülmény, ezt megtapasztalhattam már, amikor jelenlegi csapatommal, a Nantes-tal itt szerepelhettem

– nyilatkozta Jérémy Toto.

 

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Matej Gaber pedig elhagyhatja a Pick Szegedet, ez is bekövetkezett. A Nantes együttesében folytatja a szlovén beálló, aki éppen a frissen bejelentett Jérémy Toto helyét veszi át a csapatban - erősítette meg a francia klub a hivatalos oldalán. A szegedi játékos három évre írt alá új csapatához.

Nagyon jó emlékeim vannak a Franciaországban eltöltött 3 évről. A „H” jelenleg Európa egyik legnagyobb klubja, nagyon jó játékosokkal rendelkezik, és minden mérkőzésre teljes a H Aréna. Boldog és büszke vagyok, hogy a következő szezontól az HBC Nantes mezét viselhetem

- nyilatkozta Gaber.

Egy fiatal és tehetséges csapaton belül szerettünk volna egy további tapasztalt játékost toborozni, ötvözve a múlttal és a győztes kultúrával. Matej olyan játékos, aki megfelel a védő/pivot pozícióra keresett profilnak. A francia bajnokság ismerete mellett nemzetközi tapasztalata is jelentős újdonság lesz. Örülünk, hogy Matej jövő júliustól és a következő 3 szezonban visszatér Franciaországba a HBC Nantes-nál

- mondta a HBC Nantes elnöke, Gaël Pelletier.

Fotó: HBC Nantes hivatalos oldala

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.