Sport

Martins, Stepancic és Molina is távozik a Pick Szegedtől

Martins, Stepancic és Molina is távozik a Pick Szegedtől

Összesen hat játékos a biztos távozók között

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 27., hétfő
Martins, Stepancic és Molina is távozik a Pick Szegedtől

Az OTP Bank - Pick Szeged szerdán a Telekom Veszprém ellen lép pályára a bajnoki döntő második mérkőzésén, ami igencsak érzelemdús lesz, hiszen több játékos is ekkor játszik utoljára a Pick Arénában. Amennyiben nem lesz harmadik meccs, akkor az egyben azt is jelenti, hogy számukra ez lesz a búcsúmeccs.

 

Szita, Bombac és Gaber távozása már korábban eldőlt

A magyar válogatott átlövő két éve után szerződik vissza Lengyelországba, ahol ismét az ORLEN Wisła Płock játékosa lesz. Szita Zoltán 2022 szeptemberében nagy reményekkel érkezett Szegedre, de az előző szezonban Juan Carlos Pastortól saját posztján, átlövőként csak kevés lehetőséget kapott, jobbára szélsőként volt a pályán.

Az edzőváltás után az átalakult Pick Szegedben már több feladatot kap Kárpáti Krisztiántól, az önbizalmát és a formáját is visszanyerte. Bár tavasszal ismét kevesebb játszott. Szita szegedi szerződése további egy évre érvényes volt még, így a két klubnak is meg kellett állapodnia a klubváltásról.

Az átlövő a nyáron az olimpián szerepel a magyar válogatottal. (Fotó: Kovács Péter)

 

Dean Bombac országot nem vált, csak színt: zöld-fehérben folytatja. Az élvonalba feljutó Győri ETO-UNI FKC a 2024-2025-ös szezontól szerződtette az OTP Bank-Pick Szeged szlovén válogatott irányítóját.

Dean Bombač a 2014 – 2015-ös szezonban igazolt először Magyarországra, Szegedre a francia bajnokságból. A 2015 – 2016-os idényben a Bajnokok Ligája legjobb irányítójának választották, 2016-ban a lengyel élvonalbeli Vive Kielce együttesébe igazolt, de két év múlva visszatért Szegedre. Bombač szlovén, lengyel és magyar bajnok, valamint ugyanezen országok kupagyőztesének is mondhatja magát.

Igazi közönségkedvenccé vált az évek alatt.


A Nantes együttesében folytatja pályafutását Matej Gaber, aki a Szegedre érkező Jérémy Toto helyét veszi át a csapatban. A szlovén beálló három évre írt alá új csapatához. Gaber korábban már játszott a francia honban, akkor Montepeller játékosaként, pályán volt 2014-ben az EHF Kupa döntőjében a Pick Szeged ellen. A szegedi együttest 2016 óta erősítette a szlovén.

Szívesen játszik újra Franciaországban Gaber.


 

A távozók táborához csatlakozik Stepancic, Martins és Molina is

Korábban beszámoltunk róla, hogy Stepancic előkelő helyen szerepel a Kielce listáján, amely azokat a jelölteket tartalmazza, akik az Európa-Bajnokságon megsérült Máthé Dominiket pótolnák a lengyel csapatnál. A kézilabda átigazolásokkal foglalkozó és jól informált RT Handball arról írt korábban, hogy a Pick Szeged nem hosszabbítja meg a 2023–2024-es idény végén lejáró szerződését a horvát átlövőnek.

Stepancic 2019 óta erősítette a Tisza-parti csapatot, de hosszabb ideig, és több sérüléssel is bajlódott ezen időszak alatt. Következő klubját hivatalosan nem jelentették még be, de minden bizonnyal a Kielce lesz az.

Franciaországi évei alatt sem kerülték el a sérülések.

 

Miguel Martins eligazolásáról korábban több alkalommal is lehetett már olvasni, két egymást független hírforrás is a Telekom Veszprémet nevezte meg, mint lehetséges érdeklődő. Az RT Handball, majd a Handballbase ejtett szót arról, hogy országon belül váltana a portugál, ráadásul az örökriválist erősítve.

Majd decemberben az RT Handball hozta le elsőként, hogy Kukicot leigazolná a Pick Szeged, mint Martins helyettesét. A szerb szerződtetése megtörtént, a kérdés hogy ez valóban a portugál távozását vonja-e maga után.

A válasz megkaptuk: igen. A következő kérdés, hogy a mi lesz a portugál következő állomása.

A Veszprém után az Aalborg került elő a kalapból, mint lehetséges következő klub. "A portugál irányító, Miguel Martins a dán ezüstérmes Aalborghoz készül átigazolni" – értesült a 24rakomet.mk kézilabda-szakportál. Következő klubjáról hivatalos megerősítés egyelőre nincs.

A 26 esztendős irányító 2021-ben érkezett a Tisza-partra a Porto együtteséből, ahol előtte 8 évet töltött el. 2019-ben bejutott a Portoval az EHF-kupa Final Fourjába, ahol a harmadik helyen végeztek. Ebben a szezonban az EHF-kupában csapata második leggólerősebb játékosa volt, 38 találatot ért el Martins.

 

2023 májusában a Pick Szeged egy 1+1 éves szerződést kötött a spanyol válogatott beállóval, Carlos Molina Cosanóval. A szezon nagy részében Bánhidi Bence és Matej Gaber mögött harmadik opcióként számoltak vele a posztján.

Viszont több alkalommal is játéklehetőséghez jutott mivel mindkét poszttársa küzdött sérülésekkel az év során. Ő is elhagyja tehát a Tisza-partot, egyelőre nem tudni hová távozik.

A Barcelona akadémiáján nevelkedett a spanyol. (Fotó: Sólya Eliza)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.