Sport

Hivatalos: a norvég válogatott átlövő Szegeden folytatja

Hivatalos: a norvég válogatott átlövő Szegeden folytatja

Hosszabb ideje szóltak a hírek az érkezéséről. Ezúttal már hivatalos a transzfer

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 23., péntek
Hivatalos: a norvég válogatott átlövő Szegeden folytatja

Az OTP-Bank Pick Szeged a hivatalos felületein jelentette be, hogy 2024 nyarától kétéves szerződést kötött a norvég válogatott jobbátlövővel, Magnus Røddel. A lehetséges átigazolásról már korábban lapunk is beszámolt.

A bejelentés hivatalos: egy klasszis játékos érkezik a Tisza-partra.

 

"Szeretném bejelenteni ötödik nyári új igazolásunkat, a norvég válogatott jobbátlövővel, Magnus Røddel kétéves szerződést kötöttünk. 2024. július 1-től erősít majd bennünket. Nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, éveket játszott a Bundesligában, a norvég válogatott egyik meghatározó játékosa" – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

Magnus Rød 1997. július 7-én született a norvég fővárosban, Oslóban. A Bækkelagets Sportsklub csapatában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2017-ben a német Flensburg-Handewitt csapatához igazolt, amellyel 2018-ban és 2019-ben bajnoki címet szerzett. Tavaly nyáron tért vissza szülőhazájába, és lett a Kolstad Handball kézilabdázója. Az őszi BL-meccsen 37-24-re nyert a Kolstad a Pick Szeged ellen, akkor hét gólt dobott.

Pályafutása alatt eddig hat idényt játszott a BL-ben, összesen 158 gólt jegyzett. Az Európa Ligában egy idényben szerepelt, összesen 24-szer vette be az ellenfelek kapuját. 2019-ben a világ legjobb fiatal játékosának választották meg. A norvég nemzeti együttessel kétszer is világbajnoki ezüstérmes (2017 és 2019) és Európa-bajnoki bronzérmes (2020) lett. Összesen 84 válogatott meccsen 187 gólt dobott.

 

Nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól csatlakozhatok egy nagyszerű csapathoz. A Szeged egy olyan klub, amelyet ellenfélként nagyon tiszteltem és mindig élveztem azokat a meccseket, amiket egymás ellen játszottunk. Személyesen már nagyon várom, hogy megismerhessem új csapattársaimat, az egész stábot és természetesen a szurkolókat. Egy ambiciózus klubhoz csatlakozom, magas célokkal és elvárosokkal a jövőre nézve, és remélem, hogy nagyszerű eredményeket tudunk majd együtt elérni. Sok szerencsét kívánok a csapatnak a szezon hátralévő részére és hamarosan találkozunk a remek PICK Arénában 

-  nyilatkozta Magnus Rød.

 

Tobias Thulin, Janus Smárasson, Lazar Kukic és Jérémy Toto után a kétszeres vb ezüstérmes játékos a Pick Szeged ötödik nyári érkezője.

 

Hivatalos keretek között Rod maga is bejelentkezett:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.