Sport

Norvég sajtóértesülés: két világklasszis érkezhet a Pick Szegedhez

Norvég sajtóértesülés: két világklasszis érkezhet a Pick Szegedhez

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 2., péntek
Norvég sajtóértesülés: két világklasszis érkezhet a Pick Szegedhez

A norvég sajtóból érkezett egy olyan információ, amely új szintre emeli a Pick Szegeddel kapcsolatban eddig elhangzott híreszteléseket. Két játékos átigazolásáról lenne szó, amely már hetek óta téma a sportsajtóban: Jim Gottfridsson és Magnus Abelvik Rød is az OTP Bank-PICK Szegednél folytathatja a pályafutását, ha igaznak bizonyul az információ.

Hatalmas erősítés lenne a két klasszis érkezése.

 

Az egyik legnagyobb norvég híroldal, a vg.no csütörtökön arról számolt be, hogy Rød eldöntötte: elhagyja a Kolstadot, és készen áll arra, hogy Szegeden folytassa a pályafutását.

A 26 éves, kétszeres világbajnoki ezüstérmes norvég jobbátlövő a norvég lap erre vonatkozó kérdését nem akarta kommentálni. 

A héten műtötték meg a játékost, aki a feröeriek elleni, január 13-i Eb-csoportmeccsen szenvedett térdsérülést, pedig remek formában kezdte a tornát. Leghamarabb áprilisban térhet vissza a pályára, így biztosan kihagyja az olimpiai selejtezőt is.

Nem igazán gondolkodtam még azon, hogy mi lesz a szezon végén, amikor elhagyom a Kolstadot. Most a rehabilitációra koncentrálok, és remélem, hogy a lehető legtöbbet tudom majd hozzátenni a csapat játékához, amint visszatérek

- nyilatkozta Rød a lapnak.

 

 

A norvég mellett egy svéd klasszis is érkezhet

A VG hozzátette, hogy Rød Szegeden együtt játszhat majd korábbi flensburgi csapattársával, Jim Gottfridssonnal, aki esetében kész tényként kezelik, hogy 2025 nyarán érkezik a Pickhez. Az irányítót korábban is összeboronálták a Pick Szegeddel, akkor azonban maga a klub és a játékos is cáfolta ezeket a híreket. 

A VG cikkének fő témája a Kolstad pénzügyi helyzete, amely jelen pillanatban nem fest jól. A Bajnokok Ligája csoportban éppen a Szegeddel találkoznak majd február 15-én. A norvég csapat jelenleg is tárgyal a sztárjátékosaival a jövőről, ám hét klasszisnak is lehetősége van arra, hogy a fizetéscsökkentések miatt még ebben a hónapban felbontsa a szerződését, és március 1. előtt elhagyja a klubot.

Jostein Sivertsen vezérigazgató azt mondta, hogy idéntől egy fenntartható gazdasági rendszer kialakításán dolgoznak. Remélték, hogy minden klasszis marad, arra a kérdésre viszont, hogy felbontotta-e már most valaki a szerződését a játékosok közül, nem szeretett volna válaszolni.

Nem akarom kommentálni azt sem, hogy Rød Szegeden folytatja a pályafutását. Március 1-ig még van majdnem egy hónapunk, és sok minden fog történni. Próbáljuk kijátszani a kezünkben lévő kártyákat, amikor a legjobb játékosainkkal tárgyalunk. Szeretnénk megtartani, akit lehet, meglátjuk, sikerül vagy sem.

Hozzátette: "nem érzünk nyomást, de tudjuk, hogy vannak olyan játékosok, akik vonzók más klubok számára, és igen, vannak akiket megkerestek már máshonnan. Nehéz lesz pótolni őket."

Akár már a Pick Szeged is érdeklődhetett?

Rød mellett a Kolstad legjobbját, Sander Sagosent is szóba hozták már az OTP-Bank Pick Szegeddel-

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.