Sport

Aláírt új klubjához a Pick Szeged játékosa - a BL-döntősnél folytatja

Aláírt új klubjához a Pick Szeged játékosa - a BL-döntősnél folytatja

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 21., péntek
Aláírt új klubjához a Pick Szeged játékosa - a BL-döntősnél folytatja

Miguel Martins távozásáról és lehetséges új klubjáról lapunk is beszámolt már korábban, több alkalommal is.

 

Találgatás hónapokon keresztül

A portugál irányító távozását a Pick Szeged már bejelentette a szezon végeztével, a kérdés a játékos következő klubja körül forgott.

Ugyebár Martins eligazolásáról több alkalommal is lehetett már olvasni az ősz és tél folyamán is. Néhány hónappal ezelőtt két egymástól független hírforrás is a Telekom Veszprémet nevezte meg, mint lehetséges érdeklődő. Az RT Handball, majd a Handballbase ejtett szót arról, hogy országon belül váltana a portugál, ráadásul az örökriválist erősítve.

Majd decemberben az RT Handball hozta le elsőként, hogy Kukicot leigazolná a Pick Szeged, mint Martins helyettesét. A szerb szerződtetése megtörtént, a kérdés az volt hogy ez valóban a portugál távozását vonja-e maga után.

A válasz megkaptuk nem olyan régen: igen. A következő kérdés az volt, hogy a mi lesz a portugál következő állomása. Ez is kiderült most.

A tavasszal a Veszprém után az Aalborg került elő a kalapból, mint lehetséges következő klub.

 A portugál irányító, Miguel Martins a dán ezüstérmes Aalborghoz készül átigazolni

 – értesült a 24rakomet.mk kézilabda-szakportál korábban. Mindezt jól tette, beigazolódott a sajtóinformáció.

A 26 esztendős irányító 2021-ben érkezett a Tisza-partra a Porto együtteséből, ahol előtte 8 évet töltött el. 2019-ben bejutott a Portoval az EHF-kupa Final Fourjába, ahol a harmadik helyen végeztek. Ebben a szezonban az EHF-kupában csapata második leggólerősebb játékosa volt, 38 találatot ért el Martins.

 

Folytatás Dániában

Az Aalborg, amely idén a dán bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája döntőéig jutott, és marad végül alul a Barcelonával szemben 31-30-ra, a hivatalos oldalán jelentette be Miguel Martins érkezését.

Amikor az Aalborg megkeresett, nem aggódtam a folytatás miatt. Büszke vagyok rá, hogy csatlakozhatok ahhoz a klubhoz, amely az elmúlt négy idényben kétszer is eljutott a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe. Remélem, hogy ezt a következő szezonban megismételjük. Izgalmas lesz Maik Machulla vezetőedzővel együtt dolgozni, aki egy olyan szakember, akit nagyon tisztelek. Alig várom, hogy felfedezzem a várost, találkozzak az új csapattársaimmal és a rengeteg dán szurkolóval

 – nyilatkozta az aalborgi bejelentés kapcsán a 105-szörös portugál válogatott irányító.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.