Közélet

Semmibe veszi az újságírókat és a szegedieket az önkormányzat

Semmibe veszi az újságírókat és a szegedieket az önkormányzat

2019. szeptember 9., hétfő
Semmibe veszi az újságírókat és a szegedieket az önkormányzat

Összeszedtük az elmúlt fél év ügyeit, amelyek kapcsán hiába kerestük az önkormányzatot.

Az újságíró dolga az, hogy kérdezzen. Ezt a módszert itt a szegedma.hu-nál is alkalmazzuk természetesen. A legtöbb esetben a megkérdezett válaszolni is szokott, így készülhetnek el általában az újságcikkek:

minden esetben lehetőséget adunk az érintetteknek, hogy elmondják véleményüket.

A szegedi önkormányzatnak is megadjuk a lehetőséget, de városházán semmibe veszik lapunk olvasóit, és legtöbbször nem méltatják őket válaszra. Tavaly novemberben

összeszedtük azokat a témákat, amelyek tabunak számítanak Szegeden

, és amelyekről az önkormányzat inkább tudomást sem vesz, hanem homokba dugja a fejét. Sajnos az elmúlt időszakban a helyzet nem sokat változott: hiába kérdezzük, és kérdezik a szegediek rajtunk keresztül az önkormányzatot, válasz szinte soha sem érkezik, csak a legritkább esetben. Mutatunk néhány fontos ügyet és problémát, amiket válasz nélkül hagyott a városháza.

Züllik Szeged: Ürülékek, hányásfoltok városszerte

A szegedi belvárosból rendszeresen kapunk fotókat, amelyek arról tanúskodnak, hogy bizony több helyen is

emberi ürülék

, illetve

hányás- és vizeletfoltok

csúfítják a városképet.

Ezekben az ügyekben rendszeresen megkérdezzük az önkormányzattól, hogy mit kívánnak tenni, hogy változzon valami, válasz azonban egy esetben sem érkezett. Mivel változást sem tapasztalunk, ezért

úgy tűnik, hogy a Botka László vezette önkormányzatot egyáltalán nem érdekli a legtöbb szegedit irritáló helyzet.

Kiszámíthatatlan menetrend

Rengeteg olvasói panasz érkezik szerkesztőségünkhöz a szegedi tömegközlekedés anomáliáival kapcsolatban, de csak úgy, mint

áprilisban

, legfrissebb cikkünkhöz

sem kívánt semmit sem hozzátenni az önkormányzat

, pedig írtunk nekik elektronikus levelet nem is egyet.

Vízelvezetési problémák

A májusi eső aranyat ér - tartja a mondás, de nem Szegeden, ahol ugyanis, ha lesik pár milliméter csapadék, megbénul a város, és sártengerré válnak a járdák. (Meg is született a nagyon találó

Botka-tócsa kifejezés

).

A tavasz és a nyár folyamán több esetben is ez a jelenség borzolta a helyiek kedélyeit. Természetesen minden ebben a témában íródott anyagunkhoz próbáltunk önkormányzattól származó információkat szerezni - sajnos sikertelenül.

Úgy tűnik, cseppet sem zavarja a város vezetését a minden szegedit bosszantó probléma.

Mocskos ivókutak

Április közepén született

cikkünk arról

, hogy a Széchenyi téren található ivókutak gusztustalan állapotban vannak, látványuk gyomorforgató érzést vált ki. Akkor megkérdeztük az önkormányzatot, hogy a Széchenyi tér nagyszabású felújítási programjának tervezésekor gondoltak-e az ivókutak megújítására, újak létesítésére, de levelünk süket fülekre talált.

Megcsúszott beruházások

Szinte nem telik el hét úgy, hogy ne landolna a szerkesztőségi levelesládában egy panaszkodó helyi lakos üzenete. Érkezett kifogás a többi között a Móravárosi körúton történt beruházásra és az

Odessza városrész fejlesztésére.

Nagy ritkán szokott válaszolni az önkormányzat, ilyen volt, amikor a Tisza Lajos körúton zajló buszmegálló-felújítások kapcsán küldtek e-mailt szerkesztőségünknek, amelyben azt írták, hogy

öt hétig köt, egy évig tömörödik a beton

. Ez azóta is egy talány a szegediek körében, hogy vajon ezt komolyan gondolták a városházán vagy csak viccnek szánták.

A téma igazán kellemetlen és állandó, ugyanis a városban az utóbbi másfél évben szinte egyetlen beruházás sem készült el időre - kellemetlen lenne megírni a városházán a levelet, hogy hibáztak.

Szúnyoghelyzet Júniusban szinte lépni sem lehetett naplemente után az utcákon, annyi volt a szúnyog Szegeden. Portálunk folyamatosan szerette volna megtudni, hogy az önkormányzat mit kíván tenni a jelenség megszüntetése érdekében, de ahelyett, hogy válaszoltak volna, inkább a legrosszabbkor kezdték irtani a vérszívókat 40 millió forintból. Partvonalon kívülre került a kamerarendszer fejlesztése Már 2018-ban végezni kellett volna a szegedi térfigyelő kamerarendszer fejlesztésével, de az a mai napig nem történt meg.
Az ügyben a szegedi rendőrkapitány is fejlesztés szükségességéről beszélt, de az önkormányzatnál nemhogy a mi leveleinkre nem érkezett válasz, de Harkai István véleményére is fittyet hánytak, és elmaszatolták a témát. Több hétre eltűnt Botka László Az egzotikus nyaralásairól elhíresült szocialista polgármester, Botka László hetekre eltűnt a városból, bármiféle komolyabb magyarázat nélkül. Többször is kerestük az önkormányzatot, hogy mikor tér vissza Szegedre a polgármester, de nem sikerült megválaszolni ezt a nehéz kérdés. Lehet, hogy ők sem tudták? A Jane Goodall-sztori Augusztusban rengeteg csalódott szegedi volt Dugonics téren, amiért Jane Goodall-t várták, de az előzetes beharangozók ellenére mégem jött el Szegedre a világíhrű etológus. Így a tömegnek matadt Botka László politikai beszéde. Akkor azza magyarázták Goodaal távol maradását, hogy rosszul lett, de ez is megdőlt, az ismert aktivista ugyanis aznap fát ültetett a Sas-hegyen! Természetesen ebben az esetben is néma maradt a városháza, levelünkre nem érkezett válasz. A nyilvános illemhely kálváriája Bohózatba illő történetek szolgáltatott az Arai tértanúk terére 26 millió forintból telepített nyilvános illemhelyiség, amely sorozatos tréfálta meg a használni szándékozókat, a legdurvább eset az volt, amikor használat közben nyílt ki az ajtaja.
Négyen próbálják megfejteni a 26 milliós vécé rejtélyét A városházán ezen problémáról is próbáltak nem tudomást venni, és így természetesen leveleinkre sem érkezett reakció. Galambürülék lepi el a várost A galambok átvették a hatalmat Szegeden, és a helyzet egyre durvább, a Széchenyi teret gyakorlatilag hetente bombázzák szét, és a nehéztüzérség ágyúzása alól a köztéri padok sem mentesülnek, és a Károlyi utca is megszenvedte már a galambinváziót. A galambok már egy belvárosi patinás épületet is birtokukba vettek. Kíváncsiak voltak és továbbra is vagyunk, hogy az önkormányzat mit kívánni tenni, hogy elejét vegye a galambürülék terjedésének. Ha ezt olvassa valaki a városházán, csak jelezzük, hogy sajtómegkereséseink nem vesztették hatályukat. Válaszok helyett támad a balos propaganda A városvezetés azt az utat választotta tehát, hogy nem válaszol és a homokba dugja a fejét a kényes témáknál. Ugyanakkor csatába küldik a szegediek ellen (hiszen mi csak egy csatorna vagyunk, rajtunk keresztül a szegediek azok, akik a kérdések zömét felteszik) az önkormányzat lakájmédiáját. A közpénzből finanszírozott propagandájuk napi szinten próbálja cáfolni írásainkat, a legtöbb esetben azonban bebizonyosodik: magyarázkodnak és valótlanságot állítanak. Az már csak hab a tortán, hogy az önkormányzattól az elmúlt másfél évben alig kaptunk meghívót eseményekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.