Semmibe veszi az újságírókat és a szegedieket az önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeszedtük az elmúlt fél év ügyeit, amelyek kapcsán hiába kerestük az önkormányzatot.

Az újságíró dolga az, hogy kérdezzen. Ezt a módszert itt a szegedma.hu-nál is alkalmazzuk természetesen. A legtöbb esetben a megkérdezett válaszolni is szokott, így készülhetnek el általában az újságcikkek:

minden esetben lehetőséget adunk az érintetteknek, hogy elmondják véleményüket.

A szegedi önkormányzatnak is megadjuk a lehetőséget, de városházán semmibe veszik lapunk olvasóit, és legtöbbször nem méltatják őket válaszra. Tavaly novemberben összeszedtük azokat a témákat, amelyek tabunak számítanak Szegeden, és amelyekről az önkormányzat inkább tudomást sem vesz, hanem homokba dugja a fejét.

Sajnos az elmúlt időszakban a helyzet nem sokat változott: hiába kérdezzük, és kérdezik a szegediek rajtunk keresztül az önkormányzatot, válasz szinte soha sem érkezik, csak a legritkább esetben. Mutatunk néhány fontos ügyet és problémát, amiket válasz nélkül hagyott a városháza.

Züllik Szeged: Ürülékek, hányásfoltok városszerte

A szegedi belvárosból rendszeresen kapunk fotókat, amelyek arról tanúskodnak, hogy bizony több helyen is emberi ürülék, illetve hányás- és vizeletfoltok csúfítják a városképet.

Ezekben az ügyekben rendszeresen megkérdezzük az önkormányzattól, hogy mit kívánnak tenni, hogy változzon valami, válasz azonban egy esetben sem érkezett. Mivel változást sem tapasztalunk, ezért

úgy tűnik, hogy a Botka László vezette önkormányzatot egyáltalán nem érdekli a legtöbb szegedit irritáló helyzet.

Kiszámíthatatlan menetrend

Rengeteg olvasói panasz érkezik szerkesztőségünkhöz a szegedi tömegközlekedés anomáliáival kapcsolatban, de csak úgy, mint áprilisban, legfrissebb cikkünkhöz sem kívánt semmit sem hozzátenni az önkormányzat, pedig írtunk nekik elektronikus levelet nem is egyet.

Vízelvezetési problémák

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás, de nem Szegeden, ahol ugyanis, ha lesik pár milliméter csapadék, megbénul a város, és sártengerré válnak a járdák. (Meg is született a nagyon találó Botka-tócsa kifejezés).

A tavasz és a nyár folyamán több esetben is ez a jelenség borzolta a helyiek kedélyeit. Természetesen minden ebben a témában íródott anyagunkhoz próbáltunk önkormányzattól származó információkat szerezni – sajnos sikertelenül.

Úgy tűnik, cseppet sem zavarja a város vezetését a minden szegedit bosszantó probléma.

Mocskos ivókutak

Április közepén született cikkünk arról, hogy a Széchenyi téren található ivókutak gusztustalan állapotban vannak, látványuk gyomorforgató érzést vált ki. Akkor megkérdeztük az önkormányzatot, hogy a Széchenyi tér nagyszabású felújítási programjának tervezésekor gondoltak-e az ivókutak megújítására, újak létesítésére, de levelünk süket fülekre talált.

Megcsúszott beruházások

Szinte nem telik el hét úgy, hogy ne landolna a szerkesztőségi levelesládában egy panaszkodó helyi lakos üzenete. Érkezett kifogás a többi között a Móravárosi körúton történt beruházásra és az Odessza városrész fejlesztésére.

Nagy ritkán szokott válaszolni az önkormányzat, ilyen volt, amikor a Tisza Lajos körúton zajló buszmegálló-felújítások kapcsán küldtek e-mailt szerkesztőségünknek, amelyben azt írták, hogy öt hétig köt, egy évig tömörödik a beton. Ez azóta is egy talány a szegediek körében, hogy vajon ezt komolyan gondolták a városházán vagy csak viccnek szánták.

A téma igazán kellemetlen és állandó, ugyanis a városban az utóbbi másfél évben szinte egyetlen beruházás sem készült el időre – kellemetlen lenne megírni a városházán a levelet, hogy hibáztak.

Ön szerint viccnek szánták vagy komolyan gondolták?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Szúnyoghelyzet

Júniusban szinte lépni sem lehetett naplemente után az utcákon, annyi volt a szúnyog Szegeden. Portálunk folyamatosan szerette volna megtudni, hogy az önkormányzat mit kíván tenni a jelenség megszüntetése érdekében, de ahelyett, hogy válaszoltak volna, inkább a legrosszabbkor kezdték irtani a vérszívókat 40 millió forintból.

Partvonalon kívülre került a kamerarendszer fejlesztése 

Már 2018-ban végezni kellett volna a szegedi térfigyelő kamerarendszer fejlesztésével, de az a mai napig nem történt meg.

Az ügyben a szegedi rendőrkapitány is fejlesztés szükségességéről beszélt, de az önkormányzatnál nemhogy a mi leveleinkre nem érkezett válasz, de Harkai István véleményére is fittyet hánytak, és elmaszatolták a témát.

Több hétre eltűnt Botka László

Az egzotikus nyaralásairól elhíresült szocialista polgármester, Botka László hetekre eltűnt a városból, bármiféle komolyabb magyarázat nélkül.  Többször is kerestük az önkormányzatot, hogy mikor tér vissza Szegedre a polgármester, de nem sikerült megválaszolni ezt a nehéz kérdés. Lehet, hogy ők sem tudták?

A Jane Goodall-sztori

Augusztusban rengeteg csalódott szegedi volt Dugonics téren, amiért Jane Goodall-t várták, de az előzetes beharangozók ellenére mégem jött el Szegedre a világíhrű etológus. Így a tömegnek matadt Botka László politikai beszéde. Akkor azza magyarázták Goodaal távol maradását, hogy rosszul lett, de ez is megdőlt, az ismert aktivista ugyanis aznap fát ültetett a Sas-hegyen!

Természetesen ebben az esetben is néma maradt a városháza, levelünkre nem érkezett válasz.

A nyilvános illemhely kálváriája

Bohózatba illő történetek szolgáltatott az Arai tértanúk terére 26 millió forintból telepített nyilvános illemhelyiség, amely sorozatos tréfálta meg a használni szándékozókat, a legdurvább eset az volt, amikor használat közben nyílt ki az ajtaja.

Négyen próbálják megfejteni a 26 milliós vécé rejtélyét

A városházán ezen problémáról is próbáltak nem tudomást venni, és így természetesen leveleinkre sem érkezett reakció.

Galambürülék lepi el a várost

A galambok átvették a hatalmat Szegeden, és a helyzet egyre durvább, a Széchenyi teret gyakorlatilag hetente bombázzák szét, és a nehéztüzérség ágyúzása alól a köztéri padok sem mentesülnek, és a Károlyi utca is megszenvedte már a galambinváziót. A galambok már egy belvárosi patinás épületet is birtokukba vettek. Kíváncsiak voltak és továbbra is vagyunk, hogy az önkormányzat mit kívánni tenni, hogy elejét vegye a galambürülék terjedésének. Ha ezt olvassa valaki a városházán, csak jelezzük, hogy sajtómegkereséseink nem vesztették hatályukat.

Válaszok helyett támad a balos propaganda

A városvezetés azt az utat választotta tehát, hogy nem válaszol és a homokba dugja a fejét a kényes témáknál. Ugyanakkor csatába küldik a szegediek ellen (hiszen mi csak egy csatorna vagyunk, rajtunk keresztül a szegediek azok, akik a kérdések zömét felteszik) az önkormányzat lakájmédiáját.

A közpénzből finanszírozott propagandájuk napi szinten próbálja cáfolni írásainkat, a legtöbb esetben azonban bebizonyosodik: magyarázkodnak és valótlanságot állítanak. Az már csak hab a tortán, hogy az önkormányzattól az elmúlt másfél évben alig kaptunk meghívót eseményekre.

Előző sztori

Kerékpározás helyett harmadik hidat szeretnének a szegediek

Következő sztori

Visszatért a Kárász utcára a szélhámos jósnő

Legutóbbi hasonló cikkek