Közélet

Esett és Szeged elesett - új kifejezés a városban: Botka-tócsa

Esett és Szeged elesett - új kifejezés a városban: Botka-tócsa

2019. június 5., szerda
Esett és Szeged elesett - új kifejezés a városban: Botka-tócsa

Hatalmas dörgés és villámlás kísérte özönvízszerű esőre ébredt Szeged szerda reggel. A nagy zuhéban Szeged ismét elesett - legalábbis ez derült ki olvasóink leveleiből, és mi is ezt tapasztaljuk.

"Tudom én, hogy nem a polgármester miatt esik, de az, hogy a város járhatatlan eső idején, abban azért benne van Botka úr 17 éves áldozatos munkája. Hirdeti, hogy zöld város, meg felújítás, meg harmadik híd, ezzel kampányol és mantrázza folyton, de egy komolyabb eső bebizonyítja, hogy nagy lózung az egész" - bosszankodott olvasónk, Bartucz Mária. Valóban úgy tűnik, hogy ez az eső már meghaladta a város vízelvezető képességét. Mutatjuk: https://www.youtube.com/watch?v=LE-ecF4OkbQ

Botka-tócsa

András azzal keresett meg bennünket, hogy Szőregről indulva 7:35-től egészen 9:10-ig autózott. Természetesen a fia elkésett az iskolából, ő pedig fontos megbeszélését kellett, hogy elcsúsztassa. "Vicc, hogy 2019-ben ott tart Szeged, hogyha lezárják a rakpartot, akkor megbénul a város, ha meg esik is az eső, akkor gyakorlatilag nem lehet közlekedni. Az eszetlenül korlátozott utcák, az áteresztőképesség nullára csökkentése csak a rakpart lezárásakor, esőben, hóban, és iskolaidőben okoz problémát. Ha ebből kettő is van, akkor armageddon van, mint ma reggel. Köszi, önkormányzat!"

Egy másik olvasónk szerint új kifejezés "kering" a városban: BOTKA-TÓCSA. A kifejezés magyarázata: kátyúban vagy a rosszul felújított utakon megálló kisebb-nagyobb esővíz. "Vicc, hogy úgy kell közlekedni a városban, hogy azon imádkozom az autóban, hogy amibe belehajtok, az ne kátyú legyen tele vízzel, mert akkor leshetem a kocsimat is" - árnyalta a kifejezés értelmezését Vass Ferenc.

SZKT: közlekedéskultúrából buktak meg

Kollégánk a T621-es pályaszámú 9-es troli sofőrjének szeretne köszönetet mondani, aki a szakadó esőben a Dózsa utcában megvárta, ameddig az első ajtóhoz battyog, majd a bérletére gyakorlatilag rá sem nézve indult tovább. Ha pedig már áztatta egy kicsit felülről, akkor a Nagypostánál egy kátyúba hajtva kövér gázzal jó méteres vízfüggönyt csapott rá oldalról. Másik olvasónk egy kicsit indulatosabb volt, őt egy villamosvezető bosszantotta fel: "R.....jon meg a 4-es villamos vezetője, aki Kecskésen végignézte, hogy futok át a pocsolyákon, és az orrom előtt becsukta az ajtót! Remélem, neki is rossz napja lesz! Sajnos ez elég gyakori jelenség!" Hozzátette, hogy az Anna-kútnál félórát várt a 8-as trolira, ami azért nem jött állítólag, mert a Klinikáknál állt a víz. Csak azt nem érti, akkor miért járt a 10-es troli, ugyanazon az útvonalon. "Sajnos eső sem kell ahhoz, hogy a tömegközlekedéssel elkéssen az ember. Minden reggelre jut valami."- tette hozzá keserűen. Közben az SZKT közleményt adott ki, hogy a trolibuszok nem mennek át Belvárosi hídon -

erről itt olvashat bővebben

.

Honvéd téri Atlantisz

A Honvéd téri játszótérnél az önkormányzat felirata büszkén hirdeti, hogy "Miénk itt a tér!". A gyermekek és a

hajléktalanok

kedvelt tere esőzések után leginkább egy aquaparkra emlékeztet. https://www.youtube.com/watch?v=EpfbE-EEnQU "Az önkormányzat nagyon büszke a Honvéd téri játszótérre, legalábbis erre utal, hogy egyedül ide raktak táblát annak szabályairól. Azzal már nem törődnek, hogy egy kiadós zápor után egy rizsföldre épült aquapark benyomását kelti a játszótér" - kesergett Kovács Nimród.

Hogy meddig esik ma az eső és mi várható, arról

itt olvashat bővebben

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.