Közélet

Durvul a galambhelyzet, de az önkormányzatot ez nem érdekli

Durvul a galambhelyzet, de az önkormányzatot ez nem érdekli

2019. szeptember 6., péntek
Durvul a galambhelyzet, de az önkormányzatot ez nem érdekli

A szegedi belvárost járva lépten-nyomon galambürülékbe ütközik az ember. A probléma leglátványosabban a Széchenyi téren érzékelhető, ahol korábban elsősorban csak a padokat veszélyeztették a madarak, mostanra azonban már a korzót is „szétbombázták”. Az önkormányzat három hét alatt nem válaszolt a kérdéseinkre.

Egyre durvább a helyzet a Széchenyi téren

Korábban megírtuk

, hogy a belvárosban elszaporodtak a galambok, az ürülékük pedig komoly betegségekkel fenyegeti a szegedieket. A Széchenyi téren egyre nagyobb méreteket ölt a probléma. Eddigi elsősorban a tér padjait veszélyeztették a madarak, mostanra azonban már a korzót is szétbombázták.

- Fel nem foghatom, hogy miért nem tesznek már valamit a galambinvázió ellen. Itt vagyunk néhány méterre a városházától, nem igaz, hogy a városatyáknak nem tűnik fel, hogy lépni is alig lehet a madársz.rtól – panaszkodott e-mail-ben Sz. Viktor.

Botkáékat hidegen hagyja a probléma

Augusztus 16-án, azaz 21 nappal ezelőtt elküldtük kérdéseinket az önkormányzat felé. Szerettük volna megtudni, hogy miért nem takarítják rendszeresen a galambürüléket a belvárosban, valamit arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit javasolnak a lakóknak, hogyan védekezzenek a galambok ellen. Három hét elteltével sem reagáltak a megkeresésünkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.