Durvul a galambhelyzet, de az önkormányzatot ez nem érdekli

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi belvárost járva lépten-nyomon galambürülékbe ütközik az ember. A probléma leglátványosabban a Széchenyi téren érzékelhető, ahol korábban elsősorban csak a padokat veszélyeztették a madarak, mostanra azonban már a korzót is „szétbombázták”. Az önkormányzat három hét alatt nem válaszolt a kérdéseinkre.

Egyre durvább a helyzet a Széchenyi téren

Korábban megírtuk, hogy a belvárosban elszaporodtak a galambok, az ürülékük pedig komoly betegségekkel fenyegeti a szegedieket. A Széchenyi téren egyre nagyobb méreteket ölt a probléma. Eddigi elsősorban a tér padjait veszélyeztették a madarak, mostanra azonban már a korzót is szétbombázták.

– Fel nem foghatom, hogy miért nem tesznek már valamit a galambinvázió ellen. Itt vagyunk néhány méterre a városházától, nem igaz, hogy a városatyáknak nem tűnik fel, hogy lépni is alig lehet a madársz.rtól – panaszkodott e-mail-ben Sz. Viktor.

Botkáékat hidegen hagyja a probléma

Augusztus 16-án, azaz 21 nappal ezelőtt elküldtük kérdéseinket az önkormányzat felé. Szerettük volna megtudni, hogy miért nem takarítják rendszeresen a galambürüléket a belvárosban, valamit arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit javasolnak a lakóknak, hogyan védekezzenek a galambok ellen. Három hét elteltével sem reagáltak a megkeresésünkre.

Előző sztori

Újabb kabaréba illő megoldás a szegedi útépítőktől

Következő sztori

Ünnepi szenátusi üléssel kezdődik a tanév az SZTE-n