Kaki után pisi – fényes nappal vizeltek a Széchenyi téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal nem a virágosláda oldalára kakáltak, hanem a fa tövébe pisiltek Szeged főterén.

Múlt héten megírtuk, hogy a jó idő beálltával a Mars téren és a Kárász utca környékén is egyre gyakrabban jelennek meg magukat koldusnak kiadó szélhámosok és alamizsnát gyűjtő hajléktalanok.

Az alkoholtól agresszív kéregetők a közelmúltban már többször is megzavarták Szeged sétálóutcájának rendjét,

randalírozással, székdobálással vagy éppen virágláda oldalba kakálásával. A szegediek és a Szegedre látogatók többször jelezték már, hogy valamilyen megoldást kellene és illene találni erre a problémára,

de az önkormányzat egyelőre nem lépett látványosat, és nem tudunk arról, hogy bármit is akar-e tenni.

Pedig nem ártana végre, erre pedig remek bizonyíték ez a kép is, amit olvasónktól kaptunk. Íme:

A mellékelt levélben pontos leírást adott a meglehetősen gyomorforgató esetről.

„Hétfő délután egy szesztől bűzlő hajléktalan fényes nappal nekiállt vizelni a Széchenyi tér közepén.

Nyilvánvalóan nehéz élethelyzetben van ez az ember, de ez még nem jogosítja fel arra, hogy a legforgalmasabb tér legnyilvánosabb pontján könnyítsen magán. Ráadásul mindezt arccal Szent István szobra felé. Sajnos több kisgyermek is szemtanúja volt az esetnek.” – írta nekünk Facebookon egy neve elhallgatását kérő olvasónk.

A közterületen való vizelés szabálysértésnek minősül,

ami pénzbírságot von maga után. A pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint.

Azonban, ha egy gyerek előtt – akárcsak vizelési szándékból – veszi elő a nemi szervét, akkor a szeméremsértés vétsége is felmerül, ami viszont már bűncselekménynek minősül, ami két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

– tudtuk meg egy jogásztól.

Bár a fent említett esetet nem árnyalja, de azt már korábban megírtuk, hogy Szegeden rendkívül kevés nyilvános illemhely van a belvárosban, ahova szükség esetén betérhetünk.

Előző sztori

Két hektáron lángolt az avar Csongrádban

Következő sztori

Csak “örökölni lehet” parkolóhelyet a belvárosban