Közélet

Ezek miatt némult meg a szegedi önkormányzat

Ezek miatt némult meg a szegedi önkormányzat

2018. november 26., hétfő
Ezek miatt némult meg a szegedi önkormányzat

Útfelújítás, forgalmi rendváltozás, menetrend módosítás, csendrendelet, illegális gyorsulási versenyek. Ezek a legnagyobb tabuk a városházán.

A soha véget nem érő útfelújítás

A Tisza Lajos körút felújítása nyár eleje óta komoly

bosszúságot okozott a szegedieknek.

Az eredeti forgatókönyv szerint,

csak a nyár végéig tartott volna a lezárás a körúton a Dugonics tértől a Boldogasszony sugárútig. Ehhez képest az önkormányzat augusztus végén kiadott egy közleményt, miszerint

október végére lesz járható mindkét irányba a körút.

Lassan már decemberben járunk, de még mindig le van zárva a Tisza Lajos körút, ráadásul hiába kérdeztük többször is a városvezetést, hogy mikor fejeződnek be a munkálatok, egyszer sem nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Megírtuk, hogy

hatalmas anyagi veszteséget könyvelhetnek el a Tisza Lajos körúti üzletek az útfelújítás miatt.

Tudomásunk szerint nem kapnak emiatt kompenzációt az önkormányzattól – legalábbis erre következtetünk abból, hogy nem válaszolt a városvezetés az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre sem.

A Szilléri sugárúti körforgalom átadása az eredeti határidőhöz képest két hetet csúszott.

Ebből kifolyólag kikértük az önkormányzattól a kivitelezői szerződéseket, mert kíváncsiak voltunk a pótmunkákra és a kötbérre vonatkozó pontokra, de természetesen ezt se kaptuk meg.

Bojkottál az önkormányzat?

A protokollal ellentétben, legutóbb

nem kaptunk közleményt az önkormányzattól az új forgalmi rend változásokkal kapcsolatban.

A közlemény csak az önkormányzat által fenntartott és működtetett szeged.hu-n jelent meg – a delmagyar.hu-n sem találtunk erről cikket.

Ebből akár arra is következtethetünk, hogy a városvezetés csak azokat az embereket akarja tájékoztatni a mindennapos dolgokról, akik az önkormányzat által finanszírozott hírforrásokat olvassák.

Megkérdeztük a városvezetést, hogy mi volt az oka annak, hogy nem tájékoztattak bennünket a módosításokról, de másfél hét után sem válaszoltak.

A rossz menetrend

Korábban megírtuk,

hogy a sofőrök szerint a rossz menetrend miatt – amelyet az önkormányzat készít - késnek, csúsznak a buszok Szegeden.

Ezért szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy milyen felmérések alapján alakították ki a jelenlegi menetrendet, illetve, hogy tervezik-e annak módosítását. Mondanunk sem kell, erre sem kaptunk választ.

Csendrendelet és a komoly névtelen feljelentők

Beszámoltunk róla, hogy

névtelen bejelentők és névtelen tanúvallomások miatt lekorlátozta az önkormányzat a 32 éve működő Mignon nyitvatartását,

ezzel nagy veszélybe került a kultikus szegedi vendéglátóhely. Az üggyel kapcsolatban szerettük volna megtudni az önkormányzat álláspontját, azonban ezúttal sem reagáltak a megkeresésünkre.

Gyorsulási versenypálya

Szeptember elején megírtuk, hogy

karambollal végződött egy illegális gyorsulási verseny Szegeden.

Ahhoz, hogy sikerüljön legális és ellenőrzött keretek közé szorítani az ilyen futamokat,

az első lépés egy kifejezetten erre a célra épített, hivatalos versenypálya lehetne.

Kíváncsiak voltunk, hogy az önkormányzat tervez-e ezzel kapcsolatban lépéseket tenni, azonban teljes mértékben ignorálták ez irányú megkeresésünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.