Ezek miatt némult meg a szegedi önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Útfelújítás, forgalmi rendváltozás, menetrend módosítás, csendrendelet, illegális gyorsulási versenyek. Ezek a legnagyobb tabuk a városházán.  

A soha véget nem érő útfelújítás

A Tisza Lajos körút felújítása nyár eleje óta komoly bosszúságot okozott a szegedieknek.

Az eredeti forgatókönyv szerint, csak a nyár végéig tartott volna a lezárás a körúton a Dugonics tértől a Boldogasszony sugárútig. Ehhez képest az önkormányzat augusztus végén kiadott egy közleményt, miszerint október végére lesz járható mindkét irányba a körút. Lassan már decemberben járunk, de még mindig le van zárva a Tisza Lajos körút, ráadásul hiába kérdeztük többször is a városvezetést, hogy mikor fejeződnek be a munkálatok, egyszer sem nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Megírtuk, hogy hatalmas anyagi veszteséget könyvelhetnek el a Tisza Lajos körúti üzletek az útfelújítás miatt. Tudomásunk szerint nem kapnak emiatt kompenzációt az önkormányzattól – legalábbis erre következtetünk abból, hogy nem válaszolt a városvezetés az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre sem.

A Szilléri sugárúti körforgalom átadása az eredeti határidőhöz képest két hetet csúszott. Ebből kifolyólag kikértük az önkormányzattól a kivitelezői szerződéseket, mert kíváncsiak voltunk a pótmunkákra és a kötbérre vonatkozó pontokra, de természetesen ezt se kaptuk meg.

Bojkottál az önkormányzat?  

A protokollal ellentétben, legutóbb nem kaptunk közleményt az önkormányzattól az új forgalmi rend változásokkal kapcsolatban. A közlemény csak az önkormányzat által fenntartott és működtetett szeged.hu-n jelent meg – a delmagyar.hu-n sem találtunk erről cikket.

Ebből akár arra is következtethetünk, hogy a városvezetés csak azokat az embereket akarja tájékoztatni a mindennapos dolgokról, akik az önkormányzat által finanszírozott hírforrásokat olvassák.

Megkérdeztük a városvezetést, hogy mi volt az oka annak, hogy nem tájékoztattak bennünket a módosításokról, de másfél hét után sem válaszoltak.

A rossz menetrend

Korábban megírtuk, hogy a sofőrök szerint a rossz menetrend miatt – amelyet az önkormányzat készít – késnek, csúsznak a buszok Szegeden. Ezért szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy milyen felmérések alapján alakították ki a jelenlegi menetrendet, illetve, hogy tervezik-e annak módosítását. Mondanunk sem kell, erre sem kaptunk választ.

 Csendrendelet és a komoly névtelen feljelentők

Beszámoltunk róla, hogy névtelen bejelentők és névtelen tanúvallomások miatt lekorlátozta az önkormányzat a 32 éve működő Mignon nyitvatartását, ezzel nagy veszélybe került a kultikus szegedi vendéglátóhely. Az üggyel kapcsolatban szerettük volna megtudni az önkormányzat álláspontját, azonban ezúttal sem reagáltak a megkeresésünkre.

Gyorsulási versenypálya

Szeptember elején megírtuk, hogy karambollal végződött egy illegális gyorsulási verseny Szegeden. Ahhoz, hogy sikerüljön legális és ellenőrzött keretek közé szorítani az ilyen futamokat, az első lépés egy kifejezetten erre a célra épített, hivatalos versenypálya lehetne.
Kíváncsiak voltunk, hogy az önkormányzat tervez-e ezzel kapcsolatban lépéseket tenni, azonban teljes mértékben ignorálták ez irányú megkeresésünket.

Előző sztori

Ujhelyi István exsofőrje a Szeviép-botrány kulcsfigurája

Következő sztori

Máris forgalmi változással kezdődött a hét a Tisza Lajoson

Legutóbbi hasonló cikkek