Közélet

Továbbra is panaszkodnak a 72-es busz rendszeres késéseire

Továbbra is panaszkodnak a 72-es busz rendszeres késéseire

2019. szeptember 6., péntek
Továbbra is panaszkodnak a 72-es busz rendszeres késéseire

A szegedi tömegközlekedés menetrendjére és a rendszeres késésekre panaszkodik egy olvasónk, aki szerint a 72 és a 72A jelű autóbuszok rendszeresen több mint tízperces késéssel közlekednek. Nem ez az első eset, hogy olvasóink a menetrendekre panaszkodnak, legutóbb a 90-es busz csúszásai tették elviselhetetlenné a szegedi lakosok mindennapjait.

A várost keresztben átszelő 72 és 72A jelű autóbuszok Újszegedtől, az Erdélyi tértől indulva egészen az ELI-ig, illetve a Logisztikai központig közlekednek. A 72-es reggel 5:30-kor és 6:00-kor indul, majd után már csak óránként egészen 16 óráig, ezt követően másfél óráig nem indul járat, majd 17:30 és 18 órát követően ismét beáll az óránkénti indulás, hogy aztán 20 óra után 21:30-kor kigördülhessen az utolsó busz is az Erdélyi térről. A 72A jelű autóbusz - amely az Öthalmi diáklakások megállóhely után nem a Szegedi Logisztikai Központ felé halad tovább, hanem a ELI-t célozza meg - még hektikusabban közlekedik, mint a 72-es. Naponta összesen hat járat indul csak: 7:20-kor, 8:20-kor, majd hat óra üzemszünetet beiktatva 16:20-kor, 17:20-kor, 18:20-kor és 19:20-kor. A menetrendből látszik, hogy bizony nem egy olyan járatról van szó, amely viszonylag sűrűn közlekedik, így bizony egy késés vagy amikor a busz hamarabb érkezik a megállóba, nagy bosszúságot tud okozni. Gondoljunk csak bele, ha valaki orra előtt elmegy a busz, nem kizárt, hogy 60 perces várakozásra számíthat, mire a következő járat megérkezik. Ez nyilván nem az az időintervallum, amelyet egy buszmegállóban szívesen várakozással tölt el az ember, főleg nem akkor, ha be kéne érnie dolgozni.

"Napi szinten használom a helyi 72 és 72A jelzésű autóbuszokat, amik a heti hét napból öt napot késnek több mint tíz percet"

- írta szerkesztőségünknek V. Róbert, aki elmondása szerint próbált az ügyfélszolgálattal kapcsolatba lépni, de érdemi választ nem kapott, pedig szerette volna megtudni, hogy mi okozza a rendszeres késést, és esetleg várható-e javulás az ügyben.

A 72-es busz várakozik az Erdélyi téri megállóban (fotó: hu.wikipedia.org)

A 72 és a 72A jelű autóbuszokra már

nem először panaszkodnak a szegediek

, legutóbb például egy édesanya fakadt ki a menetrendre. “Kislányom a Zrinyibe jár, Újszegedről a 72-es a legjobb megoldás nekünk. Csak az elmúlt hónapban négyszer késett el. Kiszámíthatatlan, hogy mikor jön a busz és hogy ér a városba. Mindez azért van, mert csúcsidőben a Belvárosi hídon kialakult dugó miatt tarthatatlan a menetidő, így borul a menetrend. Ha egy járat megcsúszik, oda a reggeli pontosság, legalábbis ezt mondta az egyik sofőr” – írta Zsuzsanna, aki hozzátette, hogy ilyen rosszul összerakott menetrend után ne csodálkozzon senki, hogy autóval viszik a gyereket iskolába. Kérdéseinket természetesen elküldtük a szegedi autóbusz-tömegközlekedést működtető Dél-Alföldi Közlekedési Zrt-nek, amint válaszolnak, frissítünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.