Közélet

Odessza városrész felújításánál is a látvány volt a lényeg

Odessza városrész felújításánál is a látvány volt a lényeg

2019. szeptember 5., csütörtök
Odessza városrész felújításánál is a látvány volt a lényeg

Kitaposott fű, rendezetlen környezet három hónappal a város legrégebbi lakótelepének felújítását követően.

Az Odessza városrész felújítási munkálatai

nem kevés bosszúságot okoztak a környék lakóinak

.

Többször jelezték

: a felújítás környékén balesetveszélyes állapotok vannak, ráadásul az ígértnél jóval később, több hónap csúszással készültek el. Mindez egy másodpercig nem érdekelte a városvezetést, sem a lakók, sem a mi kérdéseinkre nem válaszoltak. Végül megkésve,

június közepén Botka László átadta a területet.

Már az is sokaknál kérdéseket vetett fel, hogy egy teljesen értelmetlen híddal próbálták feldobni a városrész egyik parkját.

Errőlmég a választókerület önkormányzati képviselője is azt mondta, hogy tervezői hülyeség az egész.

De az utóbbi hetekben több olvasói levelet kaptunk arról is, hogy bizony a kivitelezés is igen hanyagra sikerült. A Kockaház utcában például elfelejtették hengerleni a füvet, a magokat kimosta az eső. "Inkább bízták volna a lakókra, akkor nem így nézne ki. Most csíkokban nő a fű egy-egy foltban."- írta egy ott lakó hölgy. A Máltai Szeretetszolgálat mögötti terület sincs jobb helyzetben. Ott is balul sült el a füvesítés- ha egyáltalán volt, mert itt még a munkagépek nyomait is látni lehet. Mindemellett a most épített labirintus is úgy néz ki, mintha hónapok óta senki sem foglalkozott volna azzal, hogy rendesen ki legyen takarítva. Az idilli képet pedig egy óriási halom zöldhulladék teszi még változatosabbá a közeli tízemeletes lábánál.

Innen néhány méterre pedig ott van egy jól látható példája a kontármunkának. "Ez az igazi emlékműve a hanyag tervezésnek és kivitelezésnek. A Vedres utca mögött, egy kevéssé szem előtt lévő, kieső területen van egy lépcső amit kifelejtettek a felújításból. Kérdeztük, hogy ezzel mi lesz, mert évek óta balesetveszélyes és porlad, de nem igazán kaptunk választ."- írta levelében V. Zalán.

Az Odessza városrész felújítása egy újabb bizonyíték arra, hogy városvezetésnek a leglényegesebb, hogy hatalmas eredményként elmondhassa: ezt is megcsináltuk, ezt is átadtuk és ez is mutatja milyen jól működünk. Az hogy mindez több hónapos csúszással, hanyag munkavégzéssel, hanyag kivitelezéssel történik őket már nem érdekli, de az sem, hogy az ott élőket bosszantja...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.