Közélet

A Széchenyi téri ivókút működik, de ki az, aki inna belőle?

A Széchenyi téri ivókút működik, de ki az, aki inna belőle?

2019. április 15., hétfő
A Széchenyi téri ivókút működik, de ki az, aki inna belőle?

Gusztustalan látványt nyújtanak az ivókutak a Széchenyi téren. Ugyan működőképesek, de állapotuk gyomorforgató érzést vált ki. Kétszer is meggondolja az ember, hogy igyon-e belőle. A kutakat már többször felújították, de most ismét renoválásra szorulnának.

Három napon keresztül, péntektől vasárnapig tartott a Széchenyi téren a Gerilla Gourmet fesztivál, amely minden bizonnyal nemcsak a helyieket, hanem a turistákat is Szegedre vonzotta. A megyeszékhely főterén nem található nyilvános illemhelyiség –

erről már mi is többször írtunk

–, viszont a rendezvények idejére mobilmegoldással orvosolni szokták a problémát a szervezők. Így történt ez a hétvégén is, amikor száz forint megfizetése ellenében kék színű konténerekben végezhette el dolgát, akit a szükség szólított. A téren sétálva lettünk figyelmesek a mobil-illemhelyiség közelében egy három egységből álló ivókútegyüttesre, amely finoman szólva is

gusztustalan állapotban van, és a Széchényi tér szégyenfoltjaként fogadja az arra sétálókat.

A kút évtizedek óta ott áll a téren, többször felújították, de állapotuk mára láthatóan sokat romlott.

Az ivókutak ugyan működőképes állapotban vannak, azokból jön a víz, feltéve, ha akad olyan ember, akinek egyáltalán nem fordul fel a gyomra a látvánnyal szembesülve, és merészkedik megközelíteni a piszkos, gusztustalan köztéri létesítményt.

Az ivókutak turisztikai szempontból vitathatatlanul csúfítják a főtér összképét, és higiéniai kérdéseket is felvetnek.

Kerestük az önkormányzatot, hogy mit kívánnak tenni az áldatlan állapot megszüntetése érdekében. Cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz, amint ez megtörténik, frissítjük írásunkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.