Sport

Már most túlszárnyalta magát Bodó Richárd +videók

Már most túlszárnyalta magát Bodó Richárd +videók

Remek szezont fut a magyar válogatott átlövő

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Már most túlszárnyalta magát Bodó Richárd +videók

Arról már korábban is értekezett lapunk, hogy Bodó Richárd valósággal újjászületett Michael Apelgren irányítása alatt. Gólok, gólpasszok, felszabadultság és eredményes játék: ezek jellemzik idei szezonját az OTP Bank - Pick Szegedben. Mindez nem csak szurkolói szemmel, de a számokban is megmutatkozik.

 

Már most meghaladta tavalyi BL góltermését

Bodó Richárd az elitsorozat idei kiírásában mind az öt találkozón lehetőséget kapott a svéd vezetőedzőtől, a magyar válogatott átlövő pedig ezt bőven meg is hálálta eredményes játékával.

Négyszer volt eredményes a német bajnok Magdeburg ellen, majd a spanyolországi rangadón hat góllal zárt, a Barca elleni meccsnek voltak időszakai amikor a hátán vitte a csapatot. Utolsó másodperces góljával zárkózott végül egy találatra a Pick a címvédő ellen.

A Nantes elleni összecsapásnak pedig egyértelműen a főhőse volt: az utolsó másodpercben nyerte meg a mérkőzést a Szegednek. Ezt a gólt a forduló legszebbjének választotta az EHF. Ezen a meccsen jubilált is a magyar válogatott átlövő:

 

 

Itt sem volt megállás Bodó számára, aki Horvátországban a Zagrebbel szemben kétszer volt eredményes, legutóbb pedig az Aalborg ellen hat gólt dobott.

A Magdeburg, a Barca és a Nantes ellen is a Kékek második legeredményesebb játékosa volt Mario Sostaric mögött. Az Aalborg ellen Ő szerezre a legtöbb szegedi gólt. Az idei Bajnokok Ligája szezonban 23 találatnál jár, ami már most több. mint a tavalyi 18-as termése.


A bajnokságban is teljesít

Bodó Richárd az NB I-ben is állandó tagja Michael Apelgren keretének, a svéd minden alkalommal számított eddig játékára.

A magyar válogatott átlövő a hat eddigi bajnokin 17-szor volt eredményes. Az előző idényben összesen 25 alkalommal jutott szerephez az NB I-ben, ezt a számot az idei kiírásban feltehetően túlszárnyalja.

Bodó Richárd számai a bajnokságban, meccsek szerint:

41-23 az Eger ellen - 3 gól
35-27 a Gyöngyös ellen - 3 gól
33-27 a Tatabánya ellen - 3 gól
38-29 a Dabas ellen - 1 gól
38-27  a Balatonfüred ellen - 6 gól
27-37 a Budakalász ellen - 1 gól

Nyitókép: Sólya Eliza

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.