Sport

Ebben a Barca-Szeged meccsben több is lehetett volna

Ebben a Barca-Szeged meccsben több is lehetett volna

Az első vereségét szenvedte el Apelgrennel a kispadon a Pick Szeged

Kibédi Péter
2024. szeptember 19., csütörtök
Ebben a Barca-Szeged meccsben több is lehetett volna

A Magdeburg elleni parádés győzelem után valószínűleg kevesen számítottak olyan forgatókönyvre a Barca ellen, amiben az íródott, hogy a Pick Szeged az első gólját az 5. perc végén szerzi. Még ezzel olyan hatalmas probléma nem is lett volna, de amikor Bodó Richárd a kapuba talált szegedi oldalról, akkor a katalánok már négynél jártak. Sem támadásban, sem védekezésben nem találta a ritmust a Pick, a múlt héten a siker kulcsát jelentő gyors játéknak nyoma sem volt.

A nagy rohanást ugyan sikerült megállítania a kékeknek, de közelebb nem kerültek az ellenfélhez, így Michael Apelgren a 11. percben kikérte első idejét. Szembetűnő, ha a svéd tréner időt kér, az ott elhangzottaknak gyors látszatja van a pályán, és ez most sem volt másképp. A félidő felére ha nem is állt sokkal fényesebben a Pick, de a sorokat sikerült rendezni. Ugyan hárommal vezetett a Barca, de a kapuban Tobias Thulin védései reményt adtak arra, hogy az állandósult három, négy gólos hazai előny csökkenjen. Csakhogy ahhoz elől is koncentráltabban kellett volna játszania a társaknak, az pedig sehogy nem akart összejönni, így a 20. percre nem hogy csökkent volna a hátrány, tovább nőtt egyel. Megállás nem volt a lejtőn, teljesen összeesett a Szeged játéka, így a 24. percben már mínusz nyolcnál kért újabb időt Apelgren. Aki látta a Magdeburg ellen a Picket, és nézte ezt a meccset, nem ismert a csapatra. A félidő végére könnyen meglehetett volna a közte tíz is, de annyira sikerült összekapnia magát a kékeknek, hogy „csak” nyolc legyen közte. (I. félidő: 20-12)

Ez egykori szegedi Petrus hajszínét nem csak a szegedieket, a Barcelona szurkolókat és játékosokat is meglepte, ez volt az első "szőke" napja a brazil védekezőjátékosnak (Fotó: EHF)


 Bár a második félidőre érkezett a szegedi kapuba a Magdeburg meccs hőse, Mikler Roland, és védett is, de ez is kevés volt. A Barcelona tartott a feszes tempót, és a különbséget könnyed játékkal tudta hét-nyolc gólon tartani, a kékek nem tudtak megindulni, igaz a játékuk lényegesen összeszedettebb volt az első félidőben látottaknál.. A hajrá előtt Dika Mem okozott némi rémületet. A franciák világsztárja egy lövés után fájdalmas arccal terült el földön, csapattársai mellett Bodó Richárd és Bánhidi Bence vitték kezükben az öltözőbe. Hogy az eset (szerencsére) nem volt súlyos, azt mutatja, hogy a Memet lövés közben megtámasztó Kalarash kétperces büntetést kapott, a a francia pedig ugyan a vállát fogva, de pillanatokkal később a padon ült.

A Barca pedig belealudt a meccsbe, amid a Szeged kihasznált. A mintegy ötven szurkoló túlharsogva a hazaiakat biztatta a kékeket, akik a vége előtt nyolc perccel visszajöttek három gólra. Mikler Roland ismét ihletett formában védett, ami lehetőséget kínált a szoros hajrára, és a bravúros győzelemre. Az 57. perc elején a Szeged két gólos hátrányban az egy gólért támadhatott, de hibázott, de a túloldal is. Nem úgy a második próbálkozásnál Bodó Richárd, aki a vége előtt 140 másodperccel egyre csökkentette a szegedi hátrányt. Kevesebb, mint két perccel a vége előtt Borut Maackovseket, finoman szólva is elhamarkodottan küldték ki két percre a játékvezetők, a Barca gólt lőtt, a kékek pedig hibáztak támadásban, amivel a meccs is elment. A második félidőben látottakra viszont ismét építhet a Pick Szeged a jövőben. (Vége: 31-30)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.