Sport

Sikeres hangolás a BL rangadóra, továbbra is hibátlan a Pick Szeged

Sikeres hangolás a BL rangadóra, továbbra is hibátlan a Pick Szeged

Nem volt kérdés a két pont sorsa

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 14., szombat
Sikeres hangolás a BL rangadóra, továbbra is hibátlan a Pick Szeged

A csütörtöki szenzációs Bajnokok Ligája rajt után a Dabashoz utazott az OTP Bank - Pick Szeged, és aratott egy újabb győzelmet. Továbbra is hibátlanok a Kékek Michael Apelgren irányítása alatt. Nincs megállás: csütörtökön a Bajnokok Ligája címvédő, Barcelona következik

Fotó: Sólya Eliza

 

A hazaiak szerezték meg a vezetést és a meccs korai szakaszában tartották is előnyüket. A 8. percben 4-3-ra vette át a vezetést a Pick Szeged, onnan magukhoz is ragadták az irányítást a szegediek. Smárason egyszer és Sostaric háromszor volt eredményes.

A 10. percre már hárommal vezetett a Szeged (4-7). A találkozó teljesen nyitott volt, ugyanis a Dabas még zárkózni is tudott a félidő feléig, mindössze egy gól választotta el a feleket (7-8). Sőt, 9-9-nél egyenlíteni is tudtak a hazaiak.

Néhány percre szükség volt a Picknek, hogy visszaállítsa korábbi előnyét (13-16). A legnagyobb különbség éppen a szünetre alakult ki: Kukic gólja zárta az első harminc percet.

Dabas KC KFT - OTP Bank - Pick Szeged 15-19

Fotó: Sólya Eliza

 

A második félidő elején még eggyel tovább duzzadt az előny, ez a különbség pedig nem igazán változott a következő percekben. Majd a 40. percet átlépve 19-25-nél először vezettek hattal a Kékek.

A félidő feléhez, meccs háromnegyedéhez érve csökkent a különbség, de jelentős volt: 23-28 állt az eredményjelzőn. A meccs további részében is magabiztosan megtartotta, sőt nem csak megtartotta, de növelte is előnyét a Pick Szeged.

Így immár négyből négy bajnokit nyertek a Kékek.

Dabas KC KFT - OTP Bank - Pick Szeged 29-38

Fotó: Sólya Eliza

 

K&H féfrfi kézilabda liga 4. forduló, Dabas, OBO Aréna Dabas
Dabas KC KFT -OTP Bank - Pick Szeged 29-38 (15-19)
Dabas KC KFT: Nagy T., Pallag P., Ág B., Garajszki G., Bálint B., Dobrkovic A., Bognár N., Fekete B., Horvat  Z., Kádár G., Szöllősi Sz., Török Á., Katona A., Tisza L., Hunyadi D., Zdolik B., vezetőedző: Tomori Győző
OTP Bank - Pick Szeged: Thulin T., Nagy M., Smárason J., Bodó R., Jelinic M., Bogojevic W., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Toto J., Kukic L., Garciandia I., Mackovsek B., Szilágyi B., Szűcs B., vezetőedző: Michael Apelgren
Kiállítás: Szöllősi ('25), Bálint ('28), Ág ('35), Török ('44) illetve Bánhidi ('20), Garciandia ('48), Bodó ('53)
Hétméteres: 4/5 illetve 4/4

 

 

Címlapkép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.