Sport

Izgalommentes Pick Szeged győzelem a BL-ben

Izgalommentes Pick Szeged győzelem a BL-ben

Zágrábban is igazolták remek formájukat a kékek

Kibédi Péter
2024. október 9., szerda
Fotó: Matija Habljak/PIXSELL
Izgalommentes Pick Szeged győzelem a BL-ben

Bár az első gólt a zágrábiak szerezték, a következő négyet a Pick Szeged jegyezte. Lazar Kukic remekül mozgatta a társakat, ami érezhetően nem ízlett a hazaiaknak. Gyorsan tudtak fordítani a horvátok, és kihasználva a szegediek hibáit gyors gólokkal a 8. percben egyenlítettek, majd 13. percre a vezetést is átvették. Sokáig nem tudták azonban maguknál tartani. Tobias Thulin hozott néhány szép védést a kapuba, elől pedig szinte hibátlanul működött minden, így 6-0-ás sorozattal állva hagyták a kékek a Zagrebet, akiken még az időkérés sem segített. Több, mint 8 percig nem lőttek gólt a hazaiak. Bár igyekeztek zárkózni a hazaiak, de ahogy visszajöttek két gólra, kaptak egy 2 perces kiállítást, amivel előbb visszaállt a hat gól, majd félidő vége előtt 3 perccel Bánhidi Bence negyedik góljával már hét volt a szegedi előny. A végén gyors gólváltások után már nem változott ez a különbség. (I. Félidő: 12-19)


 

Az első félidő után igencsak meglepő volt, hogy most a szegediek tartottak egy nyolc perces gólcsendet, körülményesen és sok hibával játszottak, amit a zágrábiak kihasználva visszajöttek három gólra. Magnus Röd volt az aki megrázta magát és sikerült megállítani a zágrábiak rohamát. A különbség ugyan egy pillanatra öt gólra nőtt, de a hazaiak gyorsan visszahozták háromra. A félidő felénél a Zagreb hibázott bele több támadásba, amit kihasznált a Pick és a 47. percben már öt góllal vezettek ismét. Jött a hazai időkérés, ami ugyan lassította a Szeged lendületét, de nem törte meg. Állandósult a különbség, az idő pedig haladt, ami a kékeknek kedvezett. Bár nagyot küzdött a Zagreb, de izgalmak nem maradtak a végére. (Vége: 30-35)

A szegedieknek ez volt az első idegenbeli sikerük a BL idei kiírásában, amit akár már a jövő héten gyarapíthatnak, amikor a Dániában, az Aalborg otthonában lépnek pályra.

Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló. 
RK Zagreb–OTP Bank-PICK Szeged 30–35 (12–19)
Zágráb, Zagreb Arena, 4000 néző. Vezette: Hansen, Madsen (dánok).
HC Zagreb: Mandic – Glavas 4, Klarica 7, Gojun 1, Srna 1, Kavcic 3, Dibirov 3. Csere: Grbavac (kapus), M. Kos, Trivkovic, Bialiauski 9/3, Walczak 1, Pavlovic, Svrznjak 1. Vezetőedző: Andrija Nikolic.
OTP Bank-PICK Szeged: Thulin – Sostaric 10/4, Abelvik 4, Kukic 1, Bánhidi 5, Mackovsek 3, Frimmel 1. Csere: Mikler (kapus), Toto 1, Smárason 2, Bodó 2, Kalaras 1, Garciandia 2, Jelinic 2, Bogojevic 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Hétméteres: 3/3, ill. 4/4.
Kiállítás: 6, ill. 0 perc.

(Kiemelt kép: ehfcl.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.