Sport

Győzelemmel tért vissza és hangolt a Bajnokok Ligájára a Pick Szeged

Győzelemmel tért vissza és hangolt a Bajnokok Ligájára a Pick Szeged

Nehezen lendültek bele a Kékek, de egy magabiztos siker lett a vége

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 22., vasárnap
Győzelemmel tért vissza és hangolt a Bajnokok Ligájára a Pick Szeged

A barcelonai Bajnokok Ligája rangadót követően a Balatonfüred várt az OTP Bank - Pick Szegedre. Ez a bajnoki mérkőzés két BL találkozó közé férkőzött be, de ennek ellenére sem vehették félvállról a Kékek. 

Csütörtökön szintén hazai pályán a francia Nantes lesz majd a Pick Szeged ellenfele.

Kisebb meglepetésre két és fél percig nem tudtak betalálni a csapatok, és végül a Balatonfüred szerzett vezetést, ami mellé még Toto egy kétpercet is kapott. Majd Bodó Richárd révén jött az egyenlítés. Nem sokkal később Kalarash is kapott egy kiállítást, így a korai perceket szinte végig emberhátrányban töltötte a Pick. Öt perc után 2-3 volt a vendégeknek.

Mire a találkozó tizedik percébe léptünk, a Szegednek sikerült utolérni a füredieket, 5-5 volt az állás, vezetni még egyszer sem tudtak a Kékek. 5-6-os vendég vezetésnél Garciandia és Toto góljaival jött össze a fordítás, először voltak előnyben a szegediek.

A következő percekben ugyan az előny megvolt a Pick Szegednél, de azon növelni nem igazán sikerült a Kékeknek, a vendégek folyamatosan tartották a lépést, előfordult, hogy egyenlíteni is tudtak. Húsz perc játék után 9-8 volt az állás. Jelinic jegyezte a tizedik hazai találatot, ekkor volt először kettő a felek között, a Szeged javára.

25 percet követően 12-11-es szegedi előnynél időt kért Michael Apelgren, aki nem feltétlen lehetett elégedett csapat játékával. Főleg annak fényében, hogy nem sokkal ezelőtt még döntetlen volt az állás. Az elégedetlenség valószínűleg nem is csillapodott, mert ismét egyenlíteni tudtak a a fürediek. Azonban Lazar Kukic utolsó másodpercekben szerzett góljával végülis egy kétgólos előnyt tudhattak magukénak a szegediek. 

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 15-13

 

Olyan lendülettel vágott neki a második játékrésznek a Pick Szeged, hogy minél hamarabb egy megnyugtató előnyt építsen ki, esetleg minél hamarabb zsebben tudhassa a két pontot. A fordulás után négy perccel már öt gól volt a szegediek előnye (19-14). Bodó Richárd jegyezte a hazaiak huszadik gólját, a magyar válogatott átlövő ismét a csapat egyik legjobbja volt.

A következő percekben fokozatosan sikerült kiépíteni egy megnyugtató előnyt, egészen egy nyolc gólos távolságig sikerült ellépnie a Kékeknek (26-18). A félidő felénél 27-18 volt az állás, sokkal nyugodtabb körülmények között vághatott neki az utolsó negyedórának a Pick.

Bodó újabb góljával már tíz volt közte, majd Kukic a 30. gólt is megszerezte, egyre inkább kezdett kinyílni az a bizonyos olló. Az utolsó tíz perce már eldőltek a lényegi kérdések és a két pont sorsa. A biztosítékot Rod, Kalarash és Szilágyi találata is jelentette (33-21).

Idei első meccsén lépett pályára a szegedi klub sajátnevelésű játékosa Balogh Dániel, aki gólt is tudott szerezni (34-25). A fürediek az utolsó percig nem adták fel, nem szegte kedvüket az eredmény, igyekeztek zárkózni. Tobias Thulin védésével zárult a találkozó. 

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 37-28

K&H férfi kézilabda NB I. 5. forduló, Szeged, PICK Aréna, vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás
OTP Bank - Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 37-28 (15-13)
OTP Bank - Pick Szeged: Thulin T., Mikler R., Smárason J., Bodó R., Jelinic M., Bogojevic W., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Toto J., Kukic L., Garciandi I., Balogh D., Rod M. A., Szilágyi B., vezetőedző: Michael Apelgren
Balatonfüredi KSE: Kovács B., Sretenovic S., Bóka B., Szmetán M., Németh B., Deményi X., Szöllősi B., Simotics M., Andó A., Klucsik M., Viski Sz., Kljun T., Vasilev D., Hornyák P., Erdei B., Tóth A., vezetőedző: Kis Ákos
Kiálltás: Toto ('3), Kalarash ('5), Bodó ('7), Garciandia ('38), Balogh ('45, '53) illetve Vasilev ('9), Szöllősi ('19)
Hétméteres: 0/0 illetve 2/3

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.