Sport

BL mérföldkövek: Bodó 300, Mackovsek pedig 100 gólon túl az elitsorozatban (videók)

BL mérföldkövek: Bodó 300, Mackovsek pedig 100 gólon túl az elitsorozatban (videók)

A győzelem mellett volt még mit ünnepelni

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
BL mérföldkövek: Bodó 300, Mackovsek pedig 100 gólon túl az elitsorozatban (videók)

Mint ismert, az OTP Bank - Pick Szeged Bodó Richárd utolsó másodperces góljával 33-32-re győzte le a francia Nantes együttesét a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. A Kékek közül ketten is jelentős mérföldkőhöz érkeztek: A magyar válogatott átlövő megszerezte 300. Bajnokok Ligája találatát a Pick Szegedben, míg szlovén csapattársa a 100-as álomhatárt érte el csütörtökön.

 

A két játékos közül Borut Mackovsek volt az első aki jubilált. A szlovén a 6. perc elején talált be, ezzel 3-0-ra módosítva az állást, megszerezve saját maga 100. Bajnokok Ligája gólját a Pick Szeged színeiben. Az átlövő még egy gólt szerzett ezen kívül csütörtökön, így 101 az örök termése jelen állás szerint.

Bodó Richárd a 43. percben szerezte meg a bűvös 300. Bajnokok Ligája gólját kék mezben, ezzel visszaadva a Pick Szeged vezetését (23-22). A magyar válogatott átlövőnek ez volt a negyedik találata a meccsen.

 

 Végül öttel zárt Bodó (mindezt öt lövésből), a legfontosabb marad a legvégére. Így jelenleg 301 góllal áll a BL-ben, ezzel a klub harmadik legeredményesebb játékosa.

 

A Bajnokok Ligája gólok tekintetében az első helyen a csapatkapitány, Bánhidi Bence áll 415 góllal. Őt követi Mario Sostaric 389 találattal, a horvát csütörtökön 7 góllal gyarapította eddigi termését.

 

Nyitóképek: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.