Sport

Bodó Richárd valósággal újjászületett Michael Apelgren kezei alatt

Bodó Richárd valósággal újjászületett Michael Apelgren kezei alatt

Régen látott jó formában a magyar válogatott átlövő

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Bodó Richárd valósággal újjászületett Michael Apelgren kezei alatt

Gólok, gólpasszok, felszabadultság és eredményes játék: ezek jellemzik Bodó Richárd idei szezonját az OTP Bank - Pick Szegedben. Michael Apelgren irányításával visszatalált régi önmagához az átlövő, aki a szezon eddigi összes meccsén fontos szerephez jutott.

 

Húzóember a Bajnokok Ligájában

Bodó Richárd az elitsorozat idei kiírásában mindhárom találkozón lehetőséget kapott a svéd vezetőedzőtől, a magyar válogatott átlövő pedig ezt bőven meg is hálálta eredményes játékával.

A Magdeburg, a Barca és a Nantes ellen is a Kékek második legeredményesebb játékosa volt Mario Sostaric mögött. Összesen 15 BL-gólnál jár már Bodó a szezonban.

Négyszer volt eredményes a német bajnok Magdeburg ellen, majd a spanyolországi rangadón hat góllal zárt, a Barca elleni meccsnek voltak időszakai amikor a hátán vitte a csapatot. Utolsó másodperces góljával zárkózott végül egy találatra a Pick a címvédő ellen.

A legutóbbi, Nantes elleni összecsapásnak pedig egyértelműen a főhőse volt: az utolsó másodpercben nyerte meg a mérkőzést a Szegednek. Ezt a gólt a forduló legszebbjének választotta az EHF.

 

300 gól felett az elitsorozatban

Bodó Richárd a Nantes elleni meccs 43. percében szerezte meg a bűvös 300. Bajnokok Ligája gólját kék mezben. A magyar válogatott átlövőnek volt még egy találata a meccsen, így már 301-nél jár a BL-ben.


A bajnokságban is hozza amit elvárnak

Bodó Richárd az NB I-ben is állandó tagja Michael Apelgren keretének, a svéd minden alkalommal számított játékára.

A magyar válogatott átlövő az öt eddigi bajnokin 16-szor volt eredményes, ez több mint hármas gólátlag. Az előző idényben összesen 25 alkalommal jutott szerephez az NB I-ben, ezt a számot az idei kiírásban feltehetően túlszárnyalja.

Bodó Richárd számai a bajnokságban, meccsek szerint:

41-23 az Eger ellen - 3 gól
35-27 a Gyöngyös ellen - 3 gól
33-27 a Tatabánya ellen - 3 gól
38-29 a Dabas ellen - 1 gól
38-27  a Balatonfüred ellen - 6 gól

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.