Sport

Háromból három, eddig hibátlan a Pick Szeged a szezonban

Háromból három, eddig hibátlan a Pick Szeged a szezonban

Csütörtökön már a BL-ben is bemutatkoznak a szegediek

Kibédi Péter
8 órája
Háromból három, eddig hibátlan a Pick Szeged a szezonban

A neheze csütörtökön jön, az első BL meccsMindkét csapat nagy iramot diktált a meccs elején, a gólok is felváltva estek. A szeged nyitott előnnyel, majd a Tatabányánál volt a vezetés, de mindkét csapat esetében egyetlen góllal. A 14. percben, tatabányai vezetésénél Lazar Kukic, Mario Sostaric és Sebastian Frimmel is betalált, és mivel a kapuban Tobias Thulin is megfogott két labdát, a félidő felénél először volt egynél több gól a szegedi előny. (15. perc 9-7) 
Cristian Ugalde gyorsan időt kért, csapatának jót tett az edzői dorgálás, mert pillanatok alatt visszajöttek döntetlenre. Ha egy cseppet is figyelmetlen volt a Szeged, azt azonnal kihasználta a Tatabánya. A hajrában is így történt. Szegedi időkérés után gyorsan megléptek a kékek négyre, de ismét jöttek a pontatlanságok és így a dudaszóra visszajött a Tatabánya két gólra. (I. félidő: 20-18)

A második játékrészben a szegediek elkezdték építeni az előnyüket. Ennek egyik alapja Mikler Roland teljesítménye volt. A magyar válogatottnál továbbra is számításba vett kapuvédő nagyon gyorsan megmutatta, hogy valóban van még benne legalább egy világbajnokság és egy remek idény a Szegeden. Helyenként látványos játékkal építette előnyét a Pick, taktikusan felőrölve az egyébként igencsak összeszedett csapat benyomását keltő tatabányaiak ellen. A végén nem is kellett izgulni a győzelemért, a különbség volt a kérdés, ami végül hat gól lett. (Vége: 33-27)

Háromból három, azaz Eger, a Gyöngyös és a Tatabánya ellen is nyert a Szeged a szezon elején, a nagy feladat azonban most jön, csütörtökön 18 óra 45 perckor a Magdeburg ellen a BL-ben. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.