Sport

Remek szezonkezdet: magabiztos sikert aratott a Pick Szeged az Apelgren-éra első meccsén

Remek szezonkezdet: magabiztos sikert aratott a Pick Szeged az Apelgren-éra első meccsén

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
7 órája
Remek szezonkezdet: magabiztos sikert aratott a Pick Szeged az Apelgren-éra első meccsén

Eljött a várva várt pillanat, megkezdte 204/25-ös szereplését az OTP Bank Pick Szeged. Sok minden változott csapat körül, de egy valami nem: remek volt a hangulat a PICK Arénában. Volt is minek örülni, hiszen egy magabiztos győzelemmel indították a szezont Kékek.

Fotó: Török János/DM

 

A találkozót megelőzően megemlékeztek Barabás Zsoltról, a Pick Szeged egykori edzőjéről, aki egy hete hunyt el.

Hat játékos is debütált a Pick Szeged csapatában: Tobias Thulin, Janus Smárason, Jérémy Toto, Magnus Abelvik Rod, Lazar Kukic és William Bogojevic mind-mind első alkalommal öltötték magukra a Kékek mezét tétmeccsen. Michael Apelgren pedig szintén először ült a szegedi csapat kispadján.

Az első támadás végén az újonnan érkezett szerb irányító, Lazar kukic szerezte az Apelgren-éra első gólját. Tobias Thulin pedig egyből négy védéssel mutatkozott be a szegedi publikumnak. 2-0 volt a Picknek öt percet követően. Sostaric is belelendült, illetve Rod is megszerezte első Pickes gólját (5-1). Tíz percet követően három volt a szegedi előny (6-3).

A következő öt percben sem volt lassítás, még többel vezettek a Kékek, jól működött hátul és elől is a gépezet. Mindeközben Smárason is megkapta első perceit szegedi mezben. A félidő felénél 9-3 állt az eredményjelzőn. A 10. hazai találatot Szilágyi Benjámin jegyezte.

A 23. perc elején a hatodik új ember, William Bogojevic is felléphetett a Pick Aréna küzdőterére, Őt is mint a többieket, hatalmas óvációval fogadta a szegedi közönség. A Pick Szeged történetének első francia játékosa, Jérémy Toto is megszerezte első gólját, majd Jelinic köszönte be, így először volt tíz gól a csapatok között (15-5). Ekkor volt még öt perc hátra a félidőből. A szegedi előny mértéke megmaradt a szünetre.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - QHB Eger 18-8

 

A szünetben is volt minek örülni, hiszen a délután bejelentett friss igazolást, Jim Godffridssont is bemutatták a szegedi publikumnak.

A második játékrészt ott folytatták a Kékek, ahol az elsőt abbahagyták, jöttek a gólok. Az első öt perc alatt hatszor sikerült betalálni (24-8). A következő percekre azonban teljesen a feje tetejére állt a meccs: a szegediek védelme hatszor kapitulált, úgy hogy előtte 35 perc alatt összesen nyolcat kaptak (27-14).

Ezután a rövidzárlat után gyorsan magára talált a Pick, Sostaric septiben megszerezte a hazaiak 30. gólját is. A szegedi henger tovább tarolt, néhány perc múlva már 17 gól volt a felek között (34-17). Az látszott, hogy a Pick Szeged szeretné minél jobban kiszolgálni a kilátogató szurkolókat, nem volt lassítás.

Mikler Roland védett a második félidőben, méghozzá igazán jó formában, több remek védést is bemutatott a rutinos hálóőr. William Bogojevic újabb gólja volt a Pick 40. találata egyben, ami a húsz gólos különbséget is jelentette hat perccel a vége előtt (40-20). Nem volt már miért izgulni a végén, a lényegi dolgok már sokkal korábban eldőltek.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - QHB Eger 41-23

K&H férfi kézilabda NB I. 1, forduló, Szeged, PICK Aréna, vezette: Altmár Kristóf, Horváth Márton
OTP Bank - Pick Szeged - QHB Eger 41-23 (18-8)
OTP Bank - Pick Szeged: Thulin T., Mikler R., Smárason J., Bodó R., Jelinic M., Bogojevic W., Sostaric M., Bánhidi B., Kalarash G., Toto J., Kukic L., Garciandia I., Mackovsek B., Lukács K., Rod M., Szilágyi B., vezetőedző: Michael Apelgren
QHB Eger: Kiss G., Czabula M., Sarak Ö., Tóvizi T., Szöllősi O., Lezák Á., Yadegari D., Ficzere G., Molnár-Nagy M., Arsenic N., Száva M., Ágoston Á., Tóth K., Bőti D., Maracskó Z., Zennadi A., vezetőedző: Tóth Edmond
Hétméteres: 5/5 illetve 1/1
Kiállítás: Sostaric M. ('10), Jelenic M. ('27) illetve Zennadi A. ('9), Szöllősi O. ('30)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.