Sport

Heroikus küzdelem a Nantes ellen: Bodó Richárd az utolsó másodpercben döntött

Heroikus küzdelem a Nantes ellen: Bodó Richárd az utolsó másodpercben döntött

Második hazai mérkőzésüket is sikerrel vették a Kékek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
9 órája
Heroikus küzdelem a Nantes ellen: Bodó Richárd az utolsó másodpercben döntött

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójához érkeztünk el, az OTP Bank - Pick Szeged hazai környezetben fogadta a francia Nantes együttesét. Mindkét csapat egy győzelemmel és egy vereséggel hangolt erre az összecsapásra.

 

Matej Gabert ismét köszönthette a PICK Aréna közönsége, azonban már ellenfélként. Jeremy Toto pedig éppen a francia csapattól érkezett a nyáron, tehát Ő is farkasszemet nézett a régi csapattársakkal.

Lazar Kukic góljával a Pick Szeged szerzett vezetést. A szerb irányító ezután egy remek passzt adott Bánhidi Bencének, aki megduplázta az előnyt. A 6. perc elején Borut Mackovsek a 100. Bajnokok Ligája gólját szerezte kék mezben (3-0).

Kereken a 7. perc végén találtak be először a vendégek. Már az első pillanattól remekül működött a szegedi védekezés. Tíz perc elteltével továbbra is magabiztos volt a Kékek vezetése (6-3).  Azonban a Nantes magára talált, és egyenlíteni tudott. A félidő feléhez érve ismét lehetett volna kettő a hazai előny, azonban Sostaric hetest hibázott (7-6).

A következő öt percben sem engedték el egymást kezét a csapatok, de végig a szegediek vezettek, hol egy, hol két góllal. 20 percet követően 12-10 volt a Picknek. Mario Sostaric ma is remekelt, már négy gólnál járt.

Fotó: Sólya Eliza

 

A 25. percre visszaállt a háromgólos szegedi előny, így kezdték az utolsó öt játékpercet a felek (15-12). Bodó Richárd góljával a meccsen még nem tapasztalt távolságba léptek el a Kékek. Thulin két remek védéssel járult hozzá ehhez a vezetéshez. Azonban a franciák két gólra tudtak zárkózni a szünetre.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - HCB Nantes 16-14

 

Gólgazadagon indult a második játékész: három perc alatt 3-3 gólt szereztek a csapatok, majd Bodó Richárd megszerezte a Pick Szeged 20. gólját (20-17). Frimmel büntetőjénél a szerencse is a Szegeddel volt, miután a kapus tett olyan szívességet, hogy berúgta a labdát.

A következő percek nem alakultak jól a hazaiak számára: ledolgozta hátrányát a Nantes (22-22). Húsz perc volt még hátra. Bodó Richárd 300. Bajnokok Ligája találatával volt ismét az előny a Kékeknél.

Fotó: Sólya Eliza

 

Azonban az összecsapás 43. percében első alkalommal, előnybe kerültek a vendégek (23-24). Thulin visszaállt a kapuba Mikler helyett, a svéd hetes hárítása is kellett hozzá, hogy ismét a Picknél legyen az előny. A meccs háromnegyedénél megvolt a vezetés: 26-25 állt az eredményjelzőn.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok: a Szeged többször is vezetett, de minden alkalommal egyenlíteni tudtak a franciák, vagyis egészen így volt ez a 21. percig. Frimmel hetes góljával, ami a hazaiak 30. találata volt egyben, lett ismét kettő közte (30-28).

Azonban a Nantes ismét összekapta magát, és egyenlített. Hat és fél perccel a vége előtt időt kért Michael Apelgren. Megragadtak a csapatok ezen a 30-30-as döntetlen álláson. A 26. perc végén Rod törte meg a jeget, és szerzett egy kulcsfontosságú gólt, azonban ez még nem a győzelmet jelentette.

Sostaric egy az egyben vezethette a kapusra, de hibázott a horvát szélső, már csak kettő perc volt hátra (31-31). Videózás után emberelőnybe került a Pick a maradék időre. Hetest kapott a Nantes az utolsó perchez érkezve, amit be is dobtak. Bánhidi Bence azonnal egyenlíteni tudott.

Hibázott az ellenfél, tizenegy másodperc maradt megnyerni a meccset, időt kért Apelgren. Bodó Richárd az utolsó másodpercben nyerte meg a meccset a Szegednek.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - HCB Nantes 33-32

EHF Machineseeker Bajnokok Ligája 3. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Daniel Accoto, Robert Accoto
OTP Bank - Pick Szeged - HBC Nantes 33-32 (16-14)
OTP Bank - Pick Szeged: Smárason J., Bodó R., Thulin T., Mikler R., Jelinic M., Bogojevic W., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Toto J., Kukic L., Garciandia I., Mackovsek B., Rod M., Szilágyi B., vezetőedző: Michael Apelgren
HBC Nantes: Pesic I., Milosavljevic M., Briet T., Minne A., Yoshida S., Rivera F., Abdi A., Avelange D., Tournat N., Bos J., De La B., Gaber M., Noam L., Odriozola Y., Simonnet A., Biosca G., vezetőedző: Cojean Gregory
Kiállítás: Bánhidi ('4). Kalarash ('53) illetve Odriozola ('15), Yoshida ('20), Gaber ('29), Milosavljevic ('45, '52), Breteche ('59)
Hétméteres: 4/6 illetve 6/7

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.