Sport

Dráma Aalborgban, időntúli hetest hibázott a Szeged

Dráma Aalborgban, időntúli hetest hibázott a Szeged

Második vereségüket szenvedték el a kékek a kézilabda BL idei kiírásában

Kibédi Péter
3 órája
Dráma Aalborgban, időntúli hetest hibázott a Szeged

A szegedi csapatból Nagy Martin és Janus Dadi Smárason nem volt ott az Aalborg ellen készülő keretben.

Remekül kezdett a Szeged, gyors támadásokkal kétgólos előnybe került, amit az első 8 percben tartani is tudott. Az Aalborg ekkor kezdett ébredni és egyenlített. Szigorúbban védekeztek, ami zavart okozott a szegediek támadásaiban, így a 11. percben a dánok átvették a vezetést, amit nagyon gyorsan meg is dupláztak. Nem tetszett ez Michael Apelgrennek, aki kikérte első idejét és a játékosait pontosabb játékra kérte. A kapuban Thulin helyett érkezett Mikler, aki rögtön védett is egyet. Bár a különbség nem nőtt tovább, de egyenlítenie nem sikerült a Kékeknek. A 20. percben Möller ziccerét hatalmas bravúrral védte Mikler, majd a túlsó kapunál Bodó engedett el egy életerős lövést, amivel sikerült az egyenlítés. Sokáig azonban nem maradt így, mert a szegediek ismét belehibáztak a támadásokba, így a 24. percben megint kettővel mentek a dánok. Hét a hat elleni játékkal próbálkozott a Szeged, de ez nem jött be, a 25. percben egészpályás góllal először vezetett hárommal az Aalborg. Jött az újabb időkérés Apelgrentől. Az utolsó percre sikerült visszatornáznia magát egyre a Picknek, de az egyenlítés nem sikerült. (I. félidő: 16-15)

Lazar Kukic remekül mozgatta a társakat (Fotó: Henrik Hansen)

 

A forgatókönyv nem változott a második félidőben sem. Vezetett az Aalborg egy vagy két góllal, sőt egyszer hárommal, a Szeged pedig rendre visszazárkózott. Mikler bravúrjainak köszönhetően lett volna esély többször is egyenlíteni, de ez nem jött össze a Kékeknek. Minden esélye meglett volna a Szegednek, hogy maga javára fordítsa a meccset, de ebben leginkább saját magukat akadályozták meg kisebb nagyobb pontatlanságokkal. Hiába kért időt Michael Apelgren, de nemhogy a felzárkózás nem jött össze, nagyon az 54. percre elment az Aalborg néggyel. A Szeged átállt a hét a hat elleni játékra, ami most bevált, az 55. percre visszajöttek egyre. Mikler remekelt a kapuban, az 57. percben egy bravúros védése után az egyenlítésért támadhatott a Pick. Egy perccel később Frimmel lőhetett hétméterest, amit rendkívül szemtelen mozdulattal értékesített, amivel egyenlítettek a szegediek. Gólváltás után az utolsó perc döntetlenről indult, egy Aalborg időkérés után. Bár Mikler bravúrral védett, a játékvezetők némileg érthetetlenül hetest ítéltek – látszatra nem történt semmi hetest érő megmozdulás. A dánok a kapuba találtak, jött Michael Apelgren időkérése, 17 másodperccel a vége előtt. A szegedi támadás végén Bánhidivel szemben szabálytalankodtak, a Pick időn túli hetest lőhetett, de Frimmel talán túl lazán állt oda a vonalra és kihagyta. (II. félidő: 29-28)

A szegediek második vereségüket szenvedték el a Bajnokok Ligája idei kiírásában. Jövő csütörtökön a norvég Kolstad látogat a Pick Arénába.

Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. 

Aalborg Handbold–OTP Bank-PICK Szeged 29–28 (16–15)
Aalborg, Sparekassen Danmark Arena, 5348 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
Aalborg: Norsten – Björnsen 4, Hoxer 2, Hald 4, Möllgaard, Arnoldsen 3, Juul 5. Csere: Martins 1, Vlah 2, Möller 1, Thurin 5/5, Munk 2, Larsen. Vezetőedző: Maik Machulla.
OTP Bank-PICK Szeged: Thulin – Sostaric 1, Röd 3, Kukic 4, Bánhidi 3, Mackovsek 3, Frimmel 5/2. Csere: Mikler (kapus), Toto 1, Garciandia 1, Kalaras, Bodó 6, Jelinic 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Hétméteres: 5/5, ill. 4/2.
Kiállítás: 0, ill. 4 perc.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.