Sport

Hibátlan folytatás: a Pick Szeged győzelme ezúttal sem volt kérdés

Hibátlan folytatás: a Pick Szeged győzelme ezúttal sem volt kérdés

Sikerült visszavágni a februári vereségért

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 4., szerda
Hibátlan folytatás: a Pick Szeged győzelme ezúttal sem volt kérdés

Szombat után ismét hazai környezetben lépett pályára az OTP Bank - Pick Szeged. A szezon első meccsén egy magabiztos 41-23-as győzelem született az Eger ellen. Most az a Gyöngyös volt az ellenfél, amely februárban hazai pályán megtudta lepni a szegedieket.

Ismét ott volt a Kékek (akik ezúttal fehér szerelésben játszottak) meccskeretében mind a hat új igazolás.

Mario Sostaric volt az első gólszerző, amire az egykori szegedi játékos, Hegedűs Márk válaszolt. Az első öt percben a Pick mindhárom gólját a horvát szélső szerezte (3-2). Miután a vendégek ismét kiegyenlítettek, megszerezte első gólját kék mezben Janus Smárason. Bodó találatával sikerült először többel ellépni (5-3).

A hazaiak első nyolc góljából hatot Sostaric jegyzett, remek formát mutatott (8-3). Nem sokkal később a Szeged tizedik találatát Bodó Richárd szerezte. A félidő feléhez érve 11-4 vezetett a Pick. A kezdeti megingások után bemelegedett a szegediek védekezése, illetve Thulin bemutatott több védést is, köztük egy hetest is hárított, így fokozatosan duzzadt a vezetés (13-5).

Nem tudták tartani az első félidőben a gyöngyösiek. (Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség)

 

A 18. perc végén egy arca ütésért piroslapot kapott Kalarash, számára így ideje korán véget ért a mérkőzés. Az ezért megítélt hetest kihagyták a vendégek, csakúgy mint nem sokkal később Sostaric a túloldalt. Az utolsó tíz percbe lépve időt is kért Michael Apelgren.

Mind a két oldalt problémák adódtak a gólszerzéssel a következő percekben, 15-6 állt az eredményjelzőn öt perccel a félidő vége előtt. Szilágyi Benjámin hetes gólja zárta a játékrészt, a félidei eredmény pontosan ugyanaz volt mint szombaton az Eger ellen.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - HE-DO B Braun Gyöngyös 18-8.

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

 

A második játékrészt Nagy Martin kezdte a szegedi kapuban. Négy perccel a szünet után Garciandia szerezte a 20. hazai találatot. A 40. percbe lépbe eggyel csökkent a félidei előny, 23-14 volt. Nem is lehetett igazán elégedett Apelgren, időt kért a svéd vezetőedző.

Három perccel később Bogojevic állította vissza a tízgólos különbséget, ez volt a svéd átlövő harmadik találata a meccsen. Utána Szilágyi Benjámin is betalált, 26-16 volt az összecsapás háromnegyedénél. Ahogy várható volt a gyöngyösiek jobban tartották magukat, mint az Eger, illetve a Pick Szeged sem diktált akkora iramot, mint szombaton.

Tizenkét perccel a vége előtt időt kért a Gyöngyös. Ezután csaknem három perc eltelt gól nélkül, Bodó törte meg a csendet a Pick Szeged 30. gólját berámolva. Kevesebb mint tíz perc volt hátra a mérkőzésből (30-19). Több remek védést bemutatva Nagy Martin is hozzátette a részét a győzelemhez.

Kukic találata nyitotta az utolsó öt percet. A lényegi kérdések már sokkal korábban eldőltek, így az eredményért már nem kellett izgulni. Azonban a végeredmény korántsem fest olyan jól mint a korábbi állás, hiszen három vendég góllal zárult az összecsapás. A lényeg viszont, hogy a két pont a zsebben.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - HE-DO B Braun Gyöngyös 35-27.

 

K&H férfi kézilabda NB I. 2. forduló, Szeged, PICK Aréna, vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba
OTP Bank - Pick Szeged - HE-DO B Braun Gyöngyös 35-27 (18-8)
OTP Bank - Pick Szeged: Thulin T., Nagy M., Smárason J., Szepesi Zs., Bodó R., Jelinic M., Bogojevic W., Sostaric M., Bánhidi B., Kalarash G., Toto J., Kukic L., Garciandia I., Mackovsek B., Rod M. A., Szilágyi B., vezetőedző: Michael Apelgren
HE-DO B Braun Gyöngyös: Ubornyák D., Potisk M., Jaros O., Tomic A., Hegedűs M., Usik I., Lakosy M., Bodor M., Nagy Á., Gyánti B., Edwards O., Gyallai B., Gráf M., Gáspár Zs., Markez M., vezetőedző: Bíró Balázs Bertalan
Kiállítás: Kalarash ('20, piros), Bánhidi ('25), Toto ('40), Garciandia ('44) illetve Hegedűs ('15), Bodor ('28)
Hétméteres: 4/7 illetve 2/4

Borítókép: Magyar Kézilabda Szövetség

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.