Sport

Kiváló Pick Szeged, szenzációs Mikler - óriási meccsen sikerült legyőzni a Magdeburgot

Kiváló Pick Szeged, szenzációs Mikler - óriási meccsen sikerült legyőzni a Magdeburgot

Siker a Bajnokok Ligája nyitányán

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 12., csütörtök
Kiváló Pick Szeged, szenzációs Mikler - óriási meccsen sikerült legyőzni a Magdeburgot

Eljött a várva várt pillanat: megkezdte idei Bajnokok Ligája szereplését az OTP Bank - Pick Szeged. A német bajnok Magdeburg volt az ellenfél a PICK Arénában, ahol frenetikus hangulat uralkodott, az eredmény láttán ez nem is csoda.

Fotó: Kerekes Balázs

 

Janus Smárason szerezte az idei első Bajnokok Ligája gólt a Pick Szeged számára. Az izlandinak ez volt az első nemzetközi kupagólja kék mezben, méghozzá volt csapata ellen. Nekiesett egymásnak a két csapat, nem volt finomkodás. Az első hét percben tíz találat is született, 4-6-nál először vezettek kettővel a németek.

A 10. perc után Sostaric két góljával sikerült egyenlíteni (7-7). Ezután cserélt a kapuban a Szeged, Mikler Roland szállt be, nem is kellett sok, hogy bemutassa első védést a rutinos kapus. A félidő felénél 9-9 volt az állás.

Imanol Garciandia góljával emberhátrányban vette vissza a vezetést a Pick, 2-1 után voltak ismét előnyben a Kékek. Ezután ismét Mikler volt a főszereplő, a szegedi kapus egy szenzációs védést mutatott be: a padról visszafutva kapufára ütötte a fölötte szálló labdát. Ennek köszönhetően a következő támadás végén először vezethetett kettővel a Szeged (12-10).

 

Bodó Richárd folytatta remeklését, a 20. percben már a harmadik gólját szerezte a magyar válogatott átlövő. Már igenis látszódtak a skandináv kézilabda jegyei a Pick Szeged játékán: a direkt játék, a gyorsindítások, majd a félidőhöz közeledve egy remekbe szabott gólt sikerült szerezni egy gyors középkezdés után, ami azért nagy szó, hogy egy német csapatot megfusson valaki.

A 27. percben kért először időt Michael Apelgren, tette mindezt 16-15-nél. A félidő utolsó percét döntetlen állással kezdték a felek, majd az utolsó másodpercekben Matthias Musche szélről szerzett góljával átvette a vezetést a Magdeburg, egy gólos előnnyel vonulhattak szünetre a németek.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - SC Magdeburg 17-18.

Fotó: Kerekes Balázs

 

Mikler ott folytatta, ahol abbahagyta: két újabb remek védést mutatott be. Frimmel, Rod és Mackovsek betalált, gyorsan sikerült a fordítás. Mikler egyszerűen fenomenális volt, ezekben a percekben nem lehetett neki gól dobni. Viszont nem csak Ő, de az egész védelem remekelt: pazar blokkok és kemény, szoros emberfogások, zárások óvták a szegedi kaput.

A 39. percben először volt három gólos a Pick előnye (23-20). A vendégek trénere időt is kért egy perc múlva, mert már négy volt a hátrányuk, miután Kukic megszerezte harmadik találatát. A második félidő első tíz percében minden ült, amit Michael Apelgren megálmodott, nagy betűs CSAPAT volt a pályán.

Felrobbant a PICK Aréna, mikor Frimmel és Sostaric is betalált, hatra nőtt a szegedi előny (26-20). Tíz, leírjuk még egyszer, TÍZ perce nem kapott gólt ekkor már a Szeged. Hosszas videózás után Kalarash kapott egy kétperces kiállítást, emberelőnyben megtörték a gólcsendjüket a németek.

A meccs háromnegyedénél 27-21 volt a Kékeknek.

 

Mikler már 15 védésnél járt ekkor, a lövések 54 százalékát hárította. Magabiztos vezetés tudatában kezdhették a Kékek az utolsó tíz percet. Az előny némileg csökkent a következő percekben, szóval nagyon észnél és toppon kellett még lenni a hazaiaknak, hogy ne vesszen el a korábban megszerzett előny.

Ekkor már több volt a hiba szegedi oldalon, de Mikler továbbra is parádés volt. Az utolsó két perc 30-27-es állással kezdődött meg. Még született két német és egy szegedi gól, ez a győzelmet és a két pontot jelentette.

A Pick Szeged legeredményesebb játékosa Mario Sostaric volt hét góllal. Mikler Roland 36 lövésből 16-ot hárított, 44,44 százalékos védési hatékonysággal zárt. Egészen elképesztő.

 

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - SC Magdeburg 31-29

Machineseeker férfi Bajnokok Ligája 1. forduló, Szeged, PICK Aréna, vezette: Bojan Lah, David Sok
OTP Bank - Pick Szeged - SC Magdeburg 31-29 (17-18)
OTP Bank - Pick Szeged: Smarason J., Bodó R., Thulin T., Mikler R., Jelinic M., Bogojevic W., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Toto J., Kukic L., Garciandia I., Mackovsek B., Rod M., A., Szilágyi B., vezetőedző: Michael Apelgren
SC Magdeburg: Hernandez F., Persson I., Musche M., Zehnder M., Zechel T., Kristjansson G., Pettersson D., Magnusson Ó., Serradilla C., Weber P., Lagergren A., Mertens L., Jensen M., O'Sullivan C., Damgaard N., Portner N., vezetőedző: Grafenhorst Yves
Kiállítás: Frimmel ('15), Sostaric ('17), Kalarash ('43) illetve O'Sullivan ('8)
Hétméteres: 2/2 illetve 3/3

Címlapkép: Kerekes Balázs

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.