Sport

További két évig biztosan marad a Pick Szeged spanyolja

További két évig biztosan marad a Pick Szeged spanyolja

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 9., péntek
További két évig biztosan marad a Pick Szeged spanyolja

Az OTP-Bank Pick Szeged spanyol válogatott játékosával, Imanol Garciandiával 2026. június 30-ig meghosszabbította a szerződését.

Fotó: Eliza Solya

 

Gleb Kalaras és Borut Mackovsek után Imanol Garciandia a Pick Szeged harmadik szerződést hosszabbító játékosa.

Fontos meccsek várnak a csapatunkra, de eközben már a jövő évi keret kialakítása is zajlik. Eddig már több új játékosról és szerződéshosszabbításról tudtam beszámolni, itt egy újabb. Imanol Garciandiával klubunk meghosszabbította a megállapodást, spanyol játékosunk 2026. június 30-ig velünk marad

 – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

Imandol Garciandia 2021 nyarán igazolt Szegedre, a magyar bajnokságban és a kupában 76 meccset játszott kék mezben, és összesen 233 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában a házi góllista a 15. helyén áll 135 találattal. 

A jobbátlövő tagja a spanyol nemzeti együttesnek, szerepelt a németországi Európa-bajnokságon, ahol a három csoportmeccsen 17 gólt jegyzett. 28 éves játékos az idei BL-szezonban 31 gólt szerzett, a magyar bajnokságban negyvenszer talált a kapuba.

Nagy örömmel írtam alá a szerződésem, mert szeretek Szegeden játszani, itt élni. A klub és ami körülveszi a városban a kézilabdát, az varázslatos. Nehéz szavakba önteni a gondolataimat, de ilyen hely, ilyen csapat nem sok van Európában. Büszkeség magamra ölteni az OTP Bank-PICK Szeged mezét. Fantasztikus a szurkolótáborunk, minden sportoló álma, hogy ilyen közönség előtt játszhasson, nekem pedig ez megvalósult, amiért nagyon hálás vagyok

 – nyilatkozta Imanol Garciandia. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.