Hírzóna

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

2019. október 4., péntek
Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Még csak egyetemista, mégis politikai szinten képviselné a szegedi 8-as egyéni választókerület ügyeit Molnár István Attila. A képviselőjelölt szerint a Vértó és a sertéstelep bűzét nem kellene az ott élőknek szagolnia.

"Harmadéves joghallgató vagyok, Makkosházán nőttem fel" – mutatkozott be Molnár István Attila. "Szerettem volna kipróbálni, milyen a politika és már rövid idő alatt sok olyan hatás ért, amire eleinte nem számítottam, vagy nem gondoltam" – mondta. "Pozitív csalódásként ért, hogy a plakátok a helyükön maradtak és az emberek is elfogadóak: sok bizonytalan, baloldali embert sikerült meggyőznöm arról, hogy jó elképzeléseim vannak a választókerület jövőjét illetően" – számolt be Molnár.

"Nem ócsárolni akarok senkit, már csak az életkorom miatt sem" – jelentette ki.

A képviselőjelölt üdvözli Nemesi Pál lakótelepi koncepcióját, amelyhez hozzátette, Makkosházán a lakótelepi parkolókat is el kellene látni kamerarendszerrel, hiszen így azok is biztonságban tudhatják járművüket, akiknek nincs garázsuk.

"Elfogadhatatlannak tartom, hogy idős, nyugdíjas makkosháziaknak Újszegedre vagy a Nemes-Takács utcába kell járniuk fogászati ellátásra. Ezért tb-alapon működő fogászati rendelőt kell kialakítani a városrészben" – mondta a képviselőjelölt.

Molnár szerint a Vértó miatt egy többtényezős problémát kell megoldani, elsősorban érdemes lenne a közelben fákat ültetni. "Nyáron szinte semmi komfortja nincs a makkosháziaknak, mert éjszaka hangos az oxigénkeringető rendszer, ami miatt nem tudnak pihenni. Másrészt pedig büdös a víz, az iszapot ki kell tisztítani" – magyarázta. Ennek kapcsán említette, a sándorfalvi sertésüzem szaga több ezer szegedi életét befolyásolja, ez pedig jogi aggályokat is felvethet. Molnár nagy hangsúlyt fektetne a közösségi élet szervezésére is.

"Ennek érdekében közösségi házat lehetne kialakítani. Több idős makkosházi jelezte, szívesen töltenének idejüket akár fiatalok társaságában is, ezért mindenképp érdemes lenne olyan helyet kialakítani, ahol számítógépek és akár egy kisebb könyvtár is van. Ez azért is lenne fontos, mert vannak olyan, kevésbé tehetős lakók, akiknek így lehetőségük adódna számítógép- és internethasználatra" – részletezte.

Elképzelései között felsorolta a sándorfalvi kerékpárút befejezését, valamint olyan buszmegálló kialakítását, ahonnan a közeli kisváros népszerű strandjához tudnának buszozni a makkosháziak.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Csorba Ágnes: Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Közösség és család – ezek motiválják Fekete György képviselőjelöltet

Hivatás és szolgálat a képviselői munka Mihálffy Bélának

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.