Hírzóna

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

2019. október 2., szerda
Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Chovanecz Kata, a 16-os egyéni választókerület Fidesz-KDNP által támogatott képviselőjelöltje saját bőrén tapasztalta meg a városrész problémáit, amelyekre megoldási javaslattal is rendelkezik.

A 44 éves Chovanecz Kata kétgyermekes anyukaként jól ismeri a 16-os egyéni választókerület problémáit, hiszen ő is ott él. "Nőként és édesanyaként is nagy élettapasztalattal rendelkezem, a munkám során közösségek életminőségének javításával foglalkozom. Ez indítottel a képviselőjelöltségi úton" - nyilatkoztaChovanecz Kata, akinek a fő motivációi három szóban foglalhatók össze: gyermekek, jövő, biztonság. "A lelkemnek a legfontosabbak a gyermekek és az ő jövőjük" - fűzte hozzá. Mivel több mint 14 éve a 16-os egyéni választókerületben lakik, ezért testközelből látja a helyi problémákat a képviselőjelölt: azon kívül, hogy sok mindent a választópolgárok jelzéseiből tud meg, személyesen is megtapasztalja, látja, mi az, amin változtatni kellene. Ilyen például a megoldatlan esővíz-elvezetés.

"Órákkal az esőzések után még mindig térdig érő vízben lehet sétálni a Tó utcában, a gépkocsikból nem lehet kiszállni, a garázsokba nem lehet beállni"

- ecsetelte az esőzés utáni állapotokat. Chovanecz Kata fontosnak tartja a játszóterek modernizációját, a járdák, kerékpárutak felújítását, fejlesztését. "A Maros utcáról nem lehet továbbhajtani biciklivel a Stefániára, és egy 70 centiméteres járdára szorul a kétirányú kerékpár- és gyalogosforgalom. Nagyon balesetveszélyes az útszakasz, sokan szoktak itt elesni, kampányolás közben is történt baleset, amit saját szememmel láttam" - indokolta, hogy miért szükséges a közlekedés biztonságosabbá tétele. A megoldandó feladatok közé sorolta még a képviselőjelölt a közbiztonság és a bűnmegelőzés kérdését, a lakótelepi lakások energiahatékonysági felújítását, ami által csökkenhetnének a rezsiköltségek és környezetvédelmi szempontból is hasznos lenne.

Sajnos a hajléktalanhelyzet is érinti a 16-os egyéni választókerületet, így ezt a problémát is orvosolni kell.

"A körzetnek több pontján is életvitelszerűen élnek fedél nélküliek, akikzavarják az ott élők kényelmét, nyugalmát, ilyen a Novotel és a Debreceni utcai rendelő környéke"

- említett konkrét helyszíneket. Chovanecz Kata támogatja Nemesi Pál programját, így ő is kitűnő gondolatnak tartja a gyógyszerek házhoz szállítását és a térfigyelő kamerarendszer fejlesztését. A képviselőjelölt elmondta, megválasztása esetén új parkolókat alakítanának ki a Bihari utca–Kemes utca–Debreceni utca környékén, és kutyafuttatókat hoznának létre. A kampány során számos családi rendezvényen megfordultChovanecz Kata, akit többen felismernek és megszólítanak. "Kedvesek, segítőkészek az emberek. Azt látom, hogy ők is szeretnének egy szebb és élhetőbb környezetet, és érzik azt, hogy ők is be vannak vonva ebbe a feladatba. Nagy örömmel veszik és megtiszteltetőnek tartják, hogy ők is elmondhatják véleményüket" - számolt be tapasztalatairól, majd azt is elmondta, szerinte több nőnek kellene részt venni a közéletben.

"Mi, nők más látásmóddal, élettapasztalattal, más tudással rendelkezünk, sokkal nagyobb a kompromisszumkészségünk és nyitottabbakat, érzékenyebbek vagyunk.

Bizonyos ügyeket hitelesebben tudunk képviselni, ilyen szerintem például acsaládügy, a szociálpolitika, a környezetvédelem és biztonság. A demokrácia jobban funkcionál, ha a társadalom összetétele, vagyis a férfiak és nők aránya visszatükröződik a közgyűlésben, a politikában. Statisztikát bizonyítják, hogy hatékonyabb működést, eredményesebb, sikeresebb település-menedzsmentet lehet elérni akkor, ha több nőt engedünk döntéshozói szerepkörbe, pozícióba" - fejtette ki.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.