Hírzóna

"Hely nélkül nincs közösségi élet"

"Hely nélkül nincs közösségi élet"

2019. október 1., kedd
"Hely nélkül nincs közösségi élet"

Tímárné Horváth Magdolna 1998-tól 2002-ig képviselte Tápé, Petőfitelep és Baktó ügyeit a közgyűlésben. Úgy látja, azóta nem sikerült előrébb lépnie a városrésznek.

"Rengeteg problémát tapasztaltam meg első kézből, ami miatt úgy döntöttem, újra képviselője lennék ennek a kerületnek" – mondta Tímárné Horváth Magdolna indulásának okairól. A 7-es választókerület egyéni képviselőjelöltje felidézte, amikor az ezredfordulón képviselő volt, számos terv készült el a városrész kapcsán, ám ezek közül nem sok valósult meg. "Pedig azóta Tápé ékszerdoboz lehetne" – fogalmazott.

Tímárné Horváth Magdolna szerint égető probléma, hogy az elmúlt 20 évben csak 18 méter bicikliutat kapott Tápé, azt is útburkolati festéssel.

"Sokan közlekednek biciklivel, köztük az idősek is, akik már nem tudnak úgy közlekedni, mint kellene, ezért fokozottan oda kell rájuk figyelni" – magyarázta Tímárné Horváth Magdolna, aki szerint a járdák állapotán is volna még mit javítani.

Az idősek kapcsán azt is megjegyezte, egy napközi ellátóotthon létrehozása emelhetné az életszínvonalukat. Választópolgárok visszajelzése alapján úgy látja, nincs elég közösségi tér a városrészben, ahová akár a külterületek lakói is elmehetnének, hogy találkozhassanak, időt töltsenek egymással. "Arra nem lehet számítani, hogy közösségi élet alakuljon ki közösségi tér nélkül" – részletezte. "Kell egy körforgalom a Honfoglalás és a Rév utcánál, mert sok baleset helyszíne ez a kereszteződés" – ismertette. Az Algyői úton emellett lámpás gyalogátkelőhelyek létrehozását sürgeti. Emellett fontosnak tartja, hogy a kiskertek rendezési terve is elkészüljön. Tímárné Horváth Magdolna májusban a tápéi lakosokat képviselve levelet írt a városvezetésnek a csapadékvízelvezető csatorna kiépítése kapcsán, azonban válaszra sem méltatta az önkormányzat az egykori képviselőt.

"Felelős városvezetés így nem működhet. A választópolgárokat minden esetben meg kell hallgatni!" – fogalmazott Tímárné Horváth Magdolna.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.