Hírzóna

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

2019. október 2., szerda
Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Közösségi terek fejlesztését és a lakókörnyezet rendezését tűzte ki célul Halkó Pál, a Fidesz-KDNP alsóvárosi egyéni képviselőjelöltje. Halkó szerint a harmadik Tisza-híd felépítése jelentős fejlődést hozhat a városrészben.

"Alsóvároson születtem, ez az otthonom, így különös felelősséget érzek ezért a városrészért, de természetesen egész Szegedért is. Egy sikeres városban lehetünk mi, alsóvárosiak is elégedettek, gyarapodóak" – mondta Halkó Pál, a 6-os választókerület, Alsóváros egyéni képviselőjelöltje.

"Fontosnak tartom, hogy tartsuk meg Alsóváros kisvárosi jellegét, törődjünk többet közvetlen lakókörnyezetünkkel"

– mondta, ennek kapcsán hozzátette, össze kell egyeztetni a lakók és az üzleti szempontjaikat előtérbe helyező befektetők szemléletét, de érvényt kell szerezni az építési előírások betartására is. Sok a teendő a városrészben, melynek csak egy része az utak és a járdák karbantartása, a csatornahálózat fejlesztését, illetve az utak melletti zöldsávok, területek gondozását, növelését el kell végezni. "Mindemellett hatékonyabban kell a köztisztasági feladatokat ellátni" – mondta. Halkó úgy véli, a nagyobb volumenű fejlesztések közül a harmadik Tisza-híd megépítése elsődleges a városrész életében. "Ezután rendezhetjük a Nagyállomás, a Bánomkert sor és a Szövetkezeti út környékét, előbbiben a parkolás és a közlekedési infrastruktúra bővítését, utóbbiban pedig Szeged szempontjából halaszthatatlan gazdasági fejlesztés lehetőségét is feltárva" – részletezte. A képviselőjelölt elmondta, a városrész élete szorosan kapcsolódik a Szegedi Tudományegyetemmel, ezért együttműködésre törekedne a felsőoktatási intézménnyel, hogy annak sport és kulturális fejlesztései Alsóváros lakóinak is elérhetőek legyenek.

Ennek kapcsán említette, a városrész tereit komfortosabbá kell tenni, hogy vonzóbbak legyenek a közösségi- és tömegsport események látogatására.

"“A Szabadság tér - a lakók életét nem zavaró minőségi javítással - szabadidős sportközpontként fejleszthető, a Mátyás tér pedig a jelenleginél is látogatottabb közösségi és kulturális rendezvényeknek adhat helyet” – mondta, majd hozzátette, fedett térre is szükség lenne ahhoz, hogy több közösségi programot szervezzenek. Kilátásba helyezte egy térplasztikával díszített, pados találkozóhely kialakítását a "klasszikus Alsóváros" bejárataként a Mátyás tér város felőli oldalán. Halkó azt is megjegyezte, a közbiztonság szempontjából kifogástalanul végzi a munkáját az Alsóvárosi Polgárőrség, azonban fontos, hogy a városrészbe, ahogy Szegedre sem telepíthetnek be illegális bevándorlókat.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.