Közélet

Közösség és család - ezek motiválják Fekete György képviselőjelöltet

Közösség és család - ezek motiválják Fekete György képviselőjelöltet

2019. október 9., szerda
Közösség és család - ezek motiválják Fekete György képviselőjelöltet

Fekete György, 17-es egyéni választókerület a Fidesz-KDNP által támogatott képviselőjelöltje kedvezményes úszóbérlettel venne rá a szegedieket a rendszeres sportolásra, és állattemetőt hozna létre, ahol a kulturált búcsúra biztosítanának lehetőséget.

A család és a közösség - ez a két legfontosabb érték és motiváló erő is, ami arra ösztökélte Fekete Györgyöt, hogy elinduljon az október 13-i önkormányzati választáson mint képviselőjelölt. "A legfontosabb a család, amiért vállaltam. Úgy érzem, most egy olyan helyzet van, amikor ezt fel kell vállalni, és tenni kell azért, hogy jó irányba forduljanak a dolgok" - indokolta, hogy miért is tartja fontosnak a családok támogatását. Fekete György számára fontos az egészséges, aktív életmód, ezért hetente többször is fut és edzőterembe jár. Megszerzett diplomái közül a szívéhez legközelebb a Semelweis Egyetemen szerzett mentálhigiénés szakember-szervezetfejlesztő végzettséget áll. Céljai között elsőként emelte ki egy közösségi tér megteremtését, amely jelen pillanatban hiányzik választókerületéből.

"A közösségben megélt dolgokat nagyon szeretem, azok mindig felemelő érzést indítanak el benne"

- mondta.

Az egészséges életmóddal kapcsolatban is van javaslata, méghozzá az, hogy az épülő új szegedi uszodába kedvezményes bérletvásárlási lehetőséget biztosítsanak a sportolni vágyóknak. "Nem az egyszeri alkalmakat szeretnénk támogatni, hanem a rendszerességet, hogy legalább hetente kétszer-háromszor menjenek el úszni a szegediek. Az úszásoktatást is ki kell terjeszteni több korosztályra, a Tisza mellett azt gondolom, mindenkinek tudnia kell úszni" - fejtette ki javaslatát, amely a babaúszással egészített ki. Szerinte meg kellene vizsgálni a lehetőségeket és felmérni a lakosság igényeit, mert sokan most Algyőre járnak át. Fekete György felszámolná a Becsey utca és a töltés tövében húzódó erdősávban létesült veszélyes kisállat-temetőt. "A lakótelepi állattartók már évek óta temetik kedvenceiket.

Ez azon túl, hogy közegészségügyi szempontból is problémás, azért is van rossz helyen, mert pár méterre az erdősávtól óvoda és bölcsőde is működik"

- fejtette ki, majd hozzátette, az önkormányzatnak kellene kijelölnie egy területet, ahol lehetőséget biztosítana a kulturált búcsúra a kedvencektől. A 17-es egyéni választókerület képviselőjelöltje lényegesnek tartja továbbá, hogy pénzkiadó automata létesüljön a Csillag tértől a Tisza-part irányába; felújítsák a járdákat, úttesteket; parkolókat építsenek; biztonságosabbá tegyék a gyalogos átkelőhelyeket. Fekete György a kampány során a választópolgárokhoz juttatott el városzrész-specifikus kérdőívet, amelyet több százan töltöttek ki. "A választópolgárokkal való beszélgetésemkor szembetűnő volt, hogy örültek, hogy végre tudnak beszélni valakivel, mert elmondásuk szerint az előző képviselő csak földet és virágot osztott tavasszal, de találkozni, és beszélgetni vele nem lehetett" - összegzett.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Csorba Ágnes: Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Módosítaná az építési szabályzatot a felsővárosi képviselőjelölt

Választ kell találni a belváros hajléktalanproblémájára, véli Szegedinszki Krisztián

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.