Hírzóna

Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

2019. október 3., csütörtök
Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Csorba Ágnes a 3-as választókerület, Klebelsberg-telep, Gyálarét, Kecskés-telep és Szentmihály egyéni képviselőjelöltje. Szerinte a közösség erejével bármit meg tudnak valósítani.

A képviselőjelölt már évek óta aktívan részt vesz a közösség életében, problémáinak megoldásában. "Képviselőként sokkal könnyebben tudnám folytatni azt a munkát, amit évek óta a közösségért végzek, hiszen számomra születésem óta az otthont, a világ közepét jelenti ez a hely" – mondta Csorba Ágnes, aki eddig a Kecskési Civilek a Környezetünkért Érdekvédelmi Egyesület elnökeként dolgozott a városrészért.

"A legfontosabb, hogy megtörténjen a Holt-Tisza rehabilitációja. Ez mind a négy városrészt súlyosan érinti, Kecskésen is sokan panaszkodnak arra, hogy nyáron a szúnyogok veszélyt jelentenek a kutyákra a szívférgesség miatt" – számolt be. Ezt követően a víz partján szabadidőközpontot lehetne létrehozni szerinte, emlékei szerint ugyanis Gyálaréthez közel volt ilyen terület, amely a lakók körében népszerűnek számított. Gyálaréten komoly gondot okoz a rossz minőségű közvilágítás, amelynek a fejlesztését végre kell hajtani. Ezen kívül fontos lenne a kerékpárutak fejlesztése is. Ezzel összefüggésben említhető, hogy Szentmihályon már elkészült egy szabadidőközpont terve, amelyet időszerű lenne megvalósítani – véli Csorba Ágnes. "Sokkal súlyosabb probléma viszont, hogy nincs a városrészben iskola, ezt mindenképp meg kell oldani" – tette hozzá. Klebelsberg-telepen bezárás fenyegeti a postát, ami ezrek életére lehet befolyással. "Sokan járnak ide a környező városrészekből, ráadásul van, aki a töltésen belülről jár ehhez a postához" – számolt be Csorba Ágnes. Kecskésen komoly problémát okoz szerinte, hogy a Szabadkai út kapacitása kisebb, mint amekkora a valós forgalom, így könnyen beragad csúcsforgalomban az út. Fokozza a bajokat, hogy a sorompó túl hosszú ideig nem engedi át a forgalmat, így csak nehézkesen lehet átjutni. "A fel- és lejáró pedig balesetveszélyes, így mindenképp felül kell vizsgálni az átalakítását" – mondta. Kecskés-telepen megoldandó feladatként sorolta fel a művelődési ház felújítását, továbbá elmondta, már elkészültek a tervek egy Kecskés István mellszoborra, amelyet a kultúrháznál helyeznének el. A képviselőjelölt úgy véli, nem szabad hagyni, hogy Kecskés-telep ipari övezetté alakuljon, illetve a zöldterületek megőrzését komolyabban kell venni. "Véderdőinket meg kell tartani, az utóbbi időben ugyanis nagyon sok tarvágás történt" – jelentette ki. Emellett többen jelezték, hogy kutyafuttatóra is lenne igény. A közösségépítést is fontosnak tartja, hiszen tapasztalata szerint egyre több az új lakos Kecskésen, akiket be kell vonni a közösségi életbe. "Ha összefogunk, akkor nagyon sok mindent meg tudunk valósítani. Ezt bizonyítja az is, hogy 2011-ben Kecskésen be akarták zárni a postát, de ezt, valamint fák kivágását is sikerült megakadályoznunk" – részletezte. A közösségi élet kapcsán kijelentette, szeretnék a szentmihályi búcsú vásári jellegét visszaadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.