Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Hírzóna

Német Ferenc: A baloldali emberek is ugyanazokkal a gondokkal küzdenek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

A drogcentrum és a Máltai Szeretetszolgálat környékén kialakult áldatlan állapotokra panaszkodik Német Ferenc, a 18-as egyéni választókerület Fidesz-KDNP által támogatott képviselőjelöltje, aki szerint az is elfogadhatatlan, hogy tizenöt éve nem telepítettek térfigyelő kamerákat Újszegeden – leszámítva a ligetet. A jelölt szerint a harmadik szegedi híd megépítése égető kérdés, és a Partfürdőn és a Laposon uralkodó állapotok is változtatásra szorulnak. 

Német Ferenc a sport, a vendéglátás és a rendészet, a biztonsági iparág területén szerzett végzettséget, és ezeken a területeken is dolgozott.

“Látom, mi az, ami állami, rendőrségi feladat és látom mi az, ami az önkormányzat feladata. Jól látható, hogy hol nem látja el a feladatát az önkormányzat, pedig jogszabályi és anyagi lehetőségei vannak” – mutatott rá, kiemelve egy konkrétumot is. – Amikor jeleztem, hogy az önkormányzat nem alkotta meg a közbiztonsági stratégiáját, pedig benne van a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság munkatervében, akkor kivették a tervből, mondván, akkor nem bajlódunk vele. A problémákat a szőnyeg alá söprik és Újszeged, ami egy csodálatos, fejlett területe volt Szegednek, egyre jobban leszakad.”

Az újszegediek egyik legjelentősebb problémája a harmadik szegedi híd hiánya. A képviselőjelölt emlékeztetett, nemcsak Újszegeden, hanem Szőregen, Újszentivánon, Tiszaszigeten és Klárafalván új lakóparkok épültek, azt azonban senki sem vette figyelembe, hogy megnövekedik a forgalom, és az itt lakók is szeretnének átkelni a Tiszán.

Amikor a hidak beállnak és dugók keletkeznek, akkor a kertvárosi utcákba tevődik a menekülő utak forgalma, amely zavarja az ott lakókat.

“Létfontosságú egy tehermentesítő híd, amely az átmenő forgalmat csökkenti, és lehetőséget ad a helyieknek is, hogy jelentősebb akadályok nélkül közlekedhessenek Szegeden”

– mondta.

“Az Odesszai rész és az újszegedi liget komoly problémája, hogy a régóta halogatott felújítások valójában csak szépségtapaszok, amelyek elfedik Újszeged sebeit – utalt a közelmúlt felújítási munkálataira, amelyek bőven hagynak maguk után kívánnivalót. – Az Odessza városrész felújítása során a dísztereket kialakították, de a járdákat, a közlekedő utakat és a vízelvezetőket már elfelejtették felújítani. A lakosság tényleges életterére nem sok figyelmet fordítottak. A garázsokat esőben nem lehet megközelíteni. A zöld felület nem jelentett mást az esős időszakban, mint összefüggő vízburkolatot.”

A megoldandó problémák sorába sorolja a képviselőjelölt az újszegedi drogcentrum és a Máltai Szeretetszolgálat környékén kialakult áldatlan állapotokat. “Nem azokkal van baj, akik bent vannak és együttműködnek, hanem akiket kitiltanak, és képtelenek az együttműködésre, azokkal, akik a megkapott gyógyszerüket az utcán árulják” – fejtette ki Német Ferenc, aki szerint a problémás személyek a környező utcákban húzzák meg magukat, és ott folytatják „rehabilitációs” sétájukat is.

A problémát csak tetézi, hogy Újszegeden – leszámítva a ligetet – az elmúlt öt évben (akár csak a korábbi ciklusokban) egyetlen térfigyelő kamerát sem helyeztek ki.

“Csak a ligetben van kamera, de a monitorképet senki sem nézi, ez nem ad valós biztonságot. Jelenleg a város nem érzi szükségét, hogy ezeknek a kameráknak bárki is figyelje a felvételeit.

Ezért fordulhat elő, hogy a város egyetlen forintot sem áldoz arra, hogy ezeknek a kameráknak a képeit bárki is nézze. Sokan már a gyereküket sem merik egyedül leengedni a boltba vagy a játszótérre”.

Német Ferenc javaslatai között van a Partfürdő és a Lapos komplex felújítása is. “A Partfürdőn régen 10-15 ezer ember is volt egyetlen nap alatt. Persze akkor a medencék újak voltak, de közben eltelt 40 év. Jelenleg a medencék vízelvezetése és a szennyvízelvezető rendszer olyan állapotban van, hogy az ÁNTSZ bármelyik percben bezárathatja, függetlenül az éppen toldozott, foldozott felújításoktól” – hívta fel a figyelmet.

Programelemei között helyet kapott még a Bálint Sándor Művelődési Ház felújítása, a Temesvári körúti óvoda megvédése (ne kerüljön magánkézbe), a távfűtés díjának drasztikus csökkentése, a panelházak megakadt felújításának folytatása, a közlekedés biztonságossá tétele, illetve a tömegközlekedés lakossági igényekhez való igazítása.

A kampány ideje alatt Német Ferenc azt tapasztalta, hogy pártállástól függetlenül mindenkinek problémát jelent a drogcentrum környékén kialakult áldatlan állapot, és a kertvárosi részben is szenvednek a harmadik híd hiánya miatt. “Kiderült, hogy a baloldali emberek is ugyanazokkal a gondokkal küzdenek, velük is meg tudtam osztani gondolataimat, konstruktív párbeszédet tudtunk kialakítani” – mondta.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Csorba Ágnes: Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Közösség és család – ezek motiválják Fekete György képviselőjelöltet

Haág Zalán: 2016 óta érzik úgy a móravárosiak, hogy elárvult a városrészük

Tovább olvasom

Hírzóna

Elhunyt Ennio Morricone, minden idők egyik legjobb zeneszerzője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

91 éves korában.

Tovább olvasom

Baleset

Kerékpáros-baleset szemtanúit keresik Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy gépkocsi nem adott elsőbbséget a bringásnak, aki elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

Tovább olvasom

Hírzóna

Folytatódnak a honvédelmi fejlesztések

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Jövőre 162 milliárd forinttal magasabb lesz a terület költségvetése.

Tovább olvasom

Aktuál