Hírzóna

Haág Zalán: 2016 óta érzik úgy a móravárosiak, hogy elárvult a városrészük

Haág Zalán: 2016 óta érzik úgy a móravárosiak, hogy elárvult a városrészük

2019. október 11., péntek
Haág Zalán: 2016 óta érzik úgy a móravárosiak, hogy elárvult a városrészük

Visszaállítaná a 13-as buszt, megoldást keresne Alsóváros és Móraváros drogproblémáira, illetve felújítaná a Kálvária teret Haág Zalán képviselő, aki az 5-ös egyéni választókerületben indul.

"Móravárosi civilek kerestek meg még 2016-ban. Csalódottak voltak, már akkor úgy fogalmaztak, „elárvult, gazdátlan” a Móravárost, Alsóváros egy részét és a Vadaspark Lakóparkot magába foglaló körzet" – idézte fel Haág Zalán képviselő. "Az a fejlődés, ami 2014 előtt Nógrádi Tibor és Gyimesi László önkormányzati képviselők regnálása alatt elindult, megakadt, a megoldatlan problémák, tehát a hajléktalan- és droghelyzet, valamint a biztonságérzet romlása pedig csak terebélyesedtek. Egy körzet megválasztott egyéni képviselőjének rengeteg lehetősége van, s ez a tény volt a döntő: tenni, dolgozni ezért a városrészért" – indokolta meg a képviselő, miért indul egyéni képviselőjelöltként.

Haág Zalán képviselőként számos eredményt ért el az előző ciklusokban.

"A nevemhez fűződik az ingyenes parkolás a rakparton vagy a kismamabérlet a közösségi közlekedésben. Öt éve a szocialisták megszüntetették az egyházi keretet is, de az én indítványommal sikerült idén visszaállítani, ez jelentette a forrást a móravárosi templom kertjének rendbetételére" – magyarázta Haág, akinek szívügye a móravárosi egyházközség.

"Évek óta én adományozom a fenyőfákat karácsonykor a templomnak" – fogalmazott. Költségvetési módosító indítványainak köszönhetően jutott több pénz Szegeden parlagfű-mentesítésre, drogprevencióra, játszótérfejlesztésre, az idősek programjainak támogatására, ifjúságügyre is, amelyekből az 5-ös választókerület is profitált.

"A körzetben kiemelném a 13-as buszjárat visszaállítását, hiszen ez jelentett élő közlekedési kapcsolatot Móraváros és a Mars tér, illetve a II-es kórház között" – jelentette ki. Ezt a problémát számos alkalommal vitatta meg a közgyűlés előtt is, azonban a városvezetést rendre elutasította Haág érveit a járat visszaállításáról.

"A hajléktan- és drogkérdést meg kell oldani a Vám tértől a Kolozsvári téren át a Kálvária térig. A közlekedési anomáliák is megoldásért kiáltanak, legyen szó a gyalogátkelőhelyek biztonságossá tételéről, a Rákóczi utca–Petőfi sugárút kereszteződéséről vagy a Vadaspark Lakóparkban az átmenő forgalom megszüntetéséről. Utóbbi kérdés megoldásának kulcsa a balra kanyarodás biztosítása lehet a Szabadkai útról a Laktanya utca irányába, amit lehetővé fogunk tenni" – foglalta össze terveit a következő ciklusra. Haág Zalán fontosnak tartja, hogy a városrészben közösségi tereket alakítsanak ki, ezért szabadidős és sportfejlesztések megvalósítását tűzte ki célul. "Befejezzük a Kolozsvári tér féloldalas felújítását, megvalósítjuk a Kálvária tér rekonstrukcióját, folytatjuk a Móravárosi Kinizsi Sporttelep 2014-ben félbeszakadt fejlesztését új futballpályával, teniszpályákkal, szabadtéri kondiparkkal, a szomszédos Sancer-tavakat horgásztóvá alakítjuk bográcsozóhellyel, a tavak körül futópályával, az épülő nyugdíjasklubot pedig városrészi közösségi házzá fejlesztjük" – vázolta fel elképzeléseit. Mindemellett figyelmet fordítana az utak, járdák, vízelvezető árkok felújítására és rendben tartására, mert ezek számos helyen keserítik meg jelenleg az ott élők mindennapjait.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Csorba Ágnes: Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Közösség és család – ezek motiválják Fekete György képviselőjelöltet

Német Ferenc: A baloldali emberek is ugyanazokkal a gondokkal küzdenek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.