Novemberi Szerencsenapok Extra
//

Módosítaná az építési szabályzatot a felsővárosi képviselőjelölt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bednár László, a Fidesz-KDNP által támogatott, 14-es egyéni választókerületben induló képviselőjelölt szerint módosítani kellene az építési szabályzatot, és biztonságossá tenni a kerékpárutakat, amelyekből újak építését is szükségesnek tartja.

A 46 éves Bednár László Szegeden született, és választókerületében, azon belül is Felsővárosban lakik. A tanár, közgazdász végzettségű képviselőjelölt jelenleg településfejlesztési projektek menedzselésével foglalkozik.

Bednár László elsődleges célkitűzéseként jelölte meg a közlekedésbiztonságot. A jobbkezes, szűk utcákban sok a gyorshajtó és figyelmetlenek az autósok.

“Rengeteg a baleset, így meg kell oldani a forgalomlassítást”

– hangsúlyozta, hozzátéve, a kerékpárosok védelme is fontos kérdés.

“Biztonságossá kell tenni a kerékpárutakat, és újakat kell építeni” – szögezte le, majd egy konkrét javaslattal is előállt. A József Attila sugárúttól egészen a Mars térig a kerékpárosok a járdát használják, ez balesetveszélyes a gyalogosokra nézve, ezért ide új keréksávot kell kialakítani.”

A városrész egyik megoldásra váró feladata a parkolási helyzet orvoslása. Bednár László úgy véli, az építési szabályzatot újra kell gondolni, mert az nem tartható, hogy az új építésű társas házaknál az igényhez mérten kevés a garázs, az utcafronton pedig nem megoldott a parkoló-kialakítás.

“Erre megoldást kell találni, mert nem férnek el az utcán az autók. Több esetben ma már nem egy, hanem inkább két gépkocsival rendelkeznek a háztartások” – mutatott rá. A 14-es egyéni választókerület képviselőjelöltje szerint nem szabadna engedni, hogy 14-16 lakásos társasházak épüljenek. “Ha kevesebb a lakó, akkor kevesebb az autó is. Az építési szabályzatot módosítani kell, hogy kevesebb lakással épüljenek meg a társasházak.”

A kampányban tapasztaltakkal kapcsolatban kifejtette, vegyes a hangulat, de azt látni, hogy a “reped a Botka-féle történet”.

“Sokan mondták, hogy baloldali érzelműek, de Botkára már nem fognak szavazni. Akikkel beszéltem, azok elmondták, hogy számukra fontos szempont, hogy olyan képviselőjük legyen, aki a városrészben lakik, és a problémájukkal közvetlenül megkereshetik.

Látjuk, hogy több helyen olyanok indulnak, aki nemhogy a körzetben, még Szegeden se laknak. Én mindig azt mondom mindenkinek, hogy merjünk hangosabbak lenni, merjük kinyilatkoztatni, hogy Szegeden igenis változásra van szükség” – osztotta meg észrevételeit.

Bednár László hozzátette, 17 éve nem nyert a jobboldal Szegeden, így az emberek egyik fele szkeptikus, a másik fele pedig fél. “Halkabbak egy kicsit, mert félnek, hogy a munkahelyen utánuk nyúlnak” – mutatott rá.

A képviselőkelölt támogatja Nemesi Pál független polgármesterjelölt elképzeléseit, így a többi között a térfigyelő kamerarendszer fejlesztését, és a gazdaságfejlesztést.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Csorba Ágnes: Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Előző sztori

Kocsmában garázdálkodott egy csongrádi fiatal

Következő sztori

A Csillag börtön kutyás járőrcsapata országos bajnokságot nyert

Legutóbbi hasonló cikkek