Sport

Megérdemelten pihen a Pick Szeged: eddig nagyon jól alakul a szezon

Megérdemelten pihen a Pick Szeged: eddig nagyon jól alakul a szezon

Kilenc meccsen nyolc győzelem és egy vereség a Kékek mérlege

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
11 órája
Megérdemelten pihen a Pick Szeged: eddig nagyon jól alakul a szezon

A héten nem lép pályára az OTP Bank - Pick Szeged, majd legközelebb október 9-én a Bajnokok Ligájában a HC Zagreb otthonában lesz jelenése Michael Apelgren együttesének.

 

Hibátlan bajnoki mérleg

A Kékek eddig hat bajnokit vívtak meg az idei kiírásban: az Eger, a Gyöngyös, a Tatabánya, a Dabas, a Balatonfüred, és a Budakalász sem jelentett akadályt. Ugyan két mérkőzéssel többet játszott a Pick Szeged, mint a második legtöbb gólt szerző Tatabánya, de 85-tel többet dobott.

A 2024/25-ös idény bajnoki eredményei:

  • Pick Szeged - Eger 41-23
  • Pick Szeged - Gyöngyös 35-27
  • Pick Szeged - Tatbánya 33-27
  • Dabas - Pick Szeged 29-38
  • Pick Szeged - Balatonfüred 37-28
  • Budakalász - Pick Szeged 27-37

Ez több mint 36-os gólátlagot jelent és 12 pontot eredményezett.

Első helyen a Szeged, ugyan két mérkőzéssel többet játszva. (Képernyőkép: eredmenyek.com)

 

Ígéretes Bajnokok Ligája szereplés

Három forduló telt el az elitsorozatból. Két hazai és egy idegenbeli mérkőzést vívott meg az OTP Bank - Pick Szeged, ezeken négy pontot sikerült szerezni. A Pick Arénában a német bajnok Magdeburgnál és a francia Nantes ellen is jobbnak bizonyultak a Kékek, Barcelonában pedig egy góllal maradt alul a BL-címvédővel szemben a Pick.

A gólkülönbség pozitív három kör után: 94 alkalommal találtak be a Kékek, emellett 92-t kaptak. A Bajnokok Ligája csoport második helyén áll a Szeged.

A 2024/25-ös Bajnokok Ligája kiírás eredményei:

  • Pick Szeged - Magdeburg 31-29
  • Barca - Pick Szeged 31-30
  • Pick Szeged - Nantes 33-32

Így fest a B jelzésű csoport jelen állás szerint:

Három kör után negyeddöntő érő pozícióban a Kékek. A java viszont még hátra van. (Képernyőkép: eredmenyek.com)

 

Meccsmentes hét

Ezen a héten nem lép pályára az OTP Bank - Pick Szeged. A keret péntekig pihenőt kapott, hogy mindenki feltöltődjön, regenerálódjon és újult erővel tudjon készülni az újabb komoly kihívásokra. A munkát péntek délelőtt folytatják a Kékek, már edzést vezényel Michael Apelgren. Délelőtt konditermi edzés, délután labdás tréning szerepel a programban.

Ekkor már az október 9-i Zagreb elleni idegenbeli Bajnokok Ligája találkozóra készülnek teljes gőzzel.

Azonban nem mindenki pihen péntekig. Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, Chema Rodriguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a héten fiatal, tehetséges játékosoknak tart edzőtábort. Nevezhetjük nem hivatalos összetartásnak is.

A Pick Szegedből négyen is kaptak meghívót: Szilágyi Benjámin, valamint a szegedi akadémiáról Balogh Ádám, Németh Bulcsú és Balogh Dániel került be a keretbe. Csütörtökig készülnek együtt a válogatott égisze alatt.

Fotó: Sólya Eliza

 

A soron következő megmérettetések

Két idegenbeli, kulcsfontosságú Bajnokok Ligája találkozóval folytatja majd szezonját az OTP Bank - Pick Szeged. Először Horvátországba a Zagrebhez, majd Dániába az Aalborghoz utaznak a Kékek. Ezt követően a Csurgónál vendégeskedik Michael Apelgren alakulata.

Az októbert három hazai összecsapás zárja: a Kolstad, a Győr, majd a Kielce vendégszerepel a Pick Arénában.

 

Nyitókép: Sólya Eliza

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.