Hírzóna

Rekord: Idén még nem kellett ennyi migráns ellen intézkedni

Rekord: Idén még nem kellett ennyi migráns ellen intézkedni

Megsokszorozódott a migránsok száma

Kovács György
3 órája
Fotó: Lehoczky Péter
Rekord: Idén még nem kellett ennyi migráns ellen intézkedni

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt időszakban meredeken emelkedni kezdett a migránsok száma. A tendencia nem változott, az elmúlt héten megdőlt az éves rekordmennyiség.

A vízi forgalom figyelemmel kísérése, az esetleges mentési feladatok ellátása mellett az illegális migráció felderítésében is részt vesznek a polgárőrök a Maroson és a Tisza alsó szakaszán. Fotó: Lehoczky Péter/MTI

 

Korábban a magyar-szerb együttműködés keretében sikeresen visszaszorították a hatóságok már Szerbia területén a migrációt, amelyre nagy szükség volt, ugyanis tavaly már mindennaposakká váltak a lövöldözések a határ túloldalán, de a magyar határzárnál is volt halálos kimenetelű összecsapás.

A szerb hatóságok azonban csökkentették a jelenlétüket, így a magyar határzárra ismét egyre nagyobb teher nehezedik.

Az év elején még heti szinten kellett átlagosan 20-30 migráns ellen intézkedni, jelenleg már egy nap alatt ennek a többszöröse ellen kell.

Az illegális bevándorlók zöme ellen Ásotthalom, Mórahalom és Röszke térségében kell intézkedni. Csak szombaton ezen három település közigazgatási területén 78 határsértőt tartóztattak fel.

Csongrád-Csanád vármegye határzára szintén jelentős nyomásnak van kitéve, az elmúlt hét legnagyobb "rohama" hétfőn volt, akkor 120 főt akadályoztak meg az illegális határátlépésben, de csütörtökön is hasonló mennyiségben, 114-en próbálkoztak a vármegyei határszakaszon. 

A rendőrségi összesítés szerint közel ezer migráns ellen intézkedtek valamilyen formában az elmúlt héten, amely messze meghaladja az év eddigi adatait.

Az elmúlt héten a határzárnál összesen 531 illegális határátlépést akadályoztak meg. Az ország területén 394 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza a határzár túlsó oldalára, további 8 személyt pedig előállítottak és eljárás alá vontak.

 

Grafikon: police.hu

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.