Közélet

Meghátrálhatott Botka László az óvodabezárások ügyében

Meghátrálhatott Botka László az óvodabezárások ügyében

2022. április 28., csütörtök
Meghátrálhatott Botka László az óvodabezárások ügyében

Városházi információink alapján Botka László úgy látja, kellő számú szavazat hiányában nem tudja a soron következő közgyűlésen megszavaztatni az érintett óvodák bezárását, így ezt az ügyet nem is tűzi napirendre.  

Mint arról korábban beszámoltunk, több óvodát is be kíván zárni a szegedi önkormányzat. A témával itt és itt foglalkoztunk részletesen. Azt is megírtuk, hogy a Sás utcai Tagóvoda szülői szervezete javaslatokat fogalmazott meg Botka László polgármesternek arra az esetre, ha az intézmény bezárna – és arra az esetre is, ha mégsem.

Úgy néz ki, sikeres volt a szegedi képviselők és a lakosság összefogása, ugyanis több, egymástól független városházi informátorunktól is úgy értesültünk, Botka László kénytelen volt meghátrálni és levenni az óvodák bezárását a napirendről. Információink szerint még a saját képviselői közül is többen ellenezték bezárásokat.

Nem ez az egyetlen érdekesség a soron következő, májusi közgyűlés kapcsán. Úgy tudjuk, ha a polgármester a hagyományoknak megfelelően szeretne Szeged napján díszpolgárokat avatni, akkor kénytelen lesz megváltoztatni a Szervezeti és Működési Szabályzatot, hiszen a jelenlegi SZMSZ szerint nem tudná ezt véghez vinni. Botka László ezen a téren is kompromisszumokra kényszerült.

Az utóbbi hónapokban több botrány is kibontakozott a szegedi városvezetés körül. Decemberben robbant a bomba, miszerint 30 év után leváltják Orbán Hedviget, a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetőjét és Siklósról, egy korábbi SZDSZ-s képviselőt ejtőernyőztetnek a helyére. A januári közgyűlés határozatképtelen volt ezzel kapcsolatban, majd talán a hatalmas közfelháborodás okán Balázs Csaba visszavonta az igazgatói posztra benyújtott pályázatát. A februári közgyűlésen végül úgy döntöttek, a következő pályázat elbírálásáig biztosan Orbán Hedvig marad az Agóra élén.

A napokban többrészes cikksorozatban számoltunk be arról, hogy érthetetlen döntések sorát hozza a Szegedi Sport és Fürdők Kft. cégvezetője. A témához kapcsolódó cikkeinket ittitt  és itt tudja elolvasni. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.