Kultúra

Hoppá: mégsem lesz Balázs Csaba az Agóra igazgatója

Hoppá: mégsem lesz Balázs Csaba az Agóra igazgatója

2022. február 9., szerda
Hoppá: mégsem lesz Balázs Csaba az Agóra igazgatója

Családi okokra hivatkozva visszalépett az igazgatói pozíciótól A Siklósi Várszínház egykori igazgatója, Balázs Csaba. Az új pályázatot a legközelebbi rendes közgyűlésen, azaz február 18-án írják ki.

Az új igazgató néhány héten belül váltotta volna a jelenlegit, azonban most úgy tűnik: mégsem vállalja a posztot. Mint a polgármesterhez eljuttatott leveléből kiderül,

hogy családi körülmények változása miatt, az előzetes terveivel és reményeivel ellentétben nem tudja betölteni a vezetői munkakört.

A Siklós Várszínház egykori igazgatója hozzátette: nagyon örült a szakmai bizottság és a közgyűlés döntésének és annak Szeged kultúrájáért dolgozhat.

,,Ezért is nagyon sajnálom, hogy a megváltozott körülményeim miatt nem tudom betölteni az állást. Szegednek összetartó, a kultúráért, a köznevelésért elkötelezett közössége van, sok sikert kívánok a szegedi kulturális élet minden dolgozójának!"

- írja a polgármesternek megküldött levélben.

Mint arról mi is beszámoltunk, december 17-én, a közgyűlés hivatalosan is megszavazta a Szent-Györgyi Albert Agora eddigi igazgatójának, Orbán Hedvignek a leváltását. Erről váratlanul és zárt ajtók mögött döntött a Kulturális Bizottság. A szegedi ellenzék több okból is váltig állította, hogy Balázs Csaba nem csupán szakmai szempontból alkalmatlan a pozíció betöltésére, de hosszú évekig Siklóson tevékenykedett, azaz nincs Szegeddel kapcsolatban helyismerete. Ezen felül Balázs Csaba egyszer már korábban visszavonta a pályázatot, de később a visszavonást vonta vissza, ez pedig Chovanecz Kata képviselő szerint eleve szabályellenes.

Ennek érdekében pedig a szegedi Fidesz rendkívüli közgyűlést hívott össze, ami vitatható körülmények között határozatképtelenül zárult le.

Mi lesz most?

Orbán Hedviget 30 év töretlen és közmegelégedésnek örvendő munka után akarta leváltani a városvezetés, úgy, hogy ennek okáról még érdemi válaszra sem méltatták. Ráadásul az Agóra januártól csúcsintézménnyé vált, mivel

  • a Bálint Sándor Művelődési Ház,
  • a Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház,
  • a Heller Ödön Művelődési Ház,
  • a Kecskési Művelődési Ház,
  • a Petőfi-telepi Művelődési Ház,
  • a Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Ház,
  • valamint a Tömörkény István Művelődési Ház

összeolvadtak az Agórával egy közgyűlési határozat értelmében.

A visszalépett igazgató február 16-tól töltötte volna be Orbán Hedvig helyét. Pozíciójáról úgy nyilatkozott, hogy ami jól működik, azon nem fog változtatni, arra építkezni fog. Az integrálásról pedig úgy beszélt, hogy nagyon sok lehetőség is van benne.

(via szeged.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.