Áll a bál a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nél

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. élén 2018 szeptemberében történt egy érdekes vezetőváltás. Szabó Mihályt Drégelyi Zoltán váltotta a vezetői pozícióban, mindezt pályáztatás nélkül oldotta meg a város vezetése. A korábban a Ritek Zrt-t sikeresen vezető Drégelyi nem maradt sokáig a sportigazgatóság élén, helyette dr. Nagy Katalin érkezett 2020 nyarán.

Az új vezető kinevezését a szegedi ellenzék is támogatta, mondván a város vezetése egy belső, bizalmi embert biztosan úgy rak egy ilyen cég élére, hogy az érti a feladatát. Nagy Katalin

a pályázatában hangsúlyozta, hogy jogi és marketing végzettsége van és nem ért a sporthoz, amit ő egyébként előnyként „tálalt”,

mondván senkivel nem lesz elfogult.

– Nemhogy nem ért a sporthoz, de nem is szereti a sportot, egy pillanatig nem volt fontos számára, hogy itt a szegedi sportklubok nyugodt körülmények között dolgozzanak – ezt állítja a Sport és Fürdők Kft. egyik volt munkatársa, aki azzal kereste meg lapunkat, hogy igen komoly probléma van az önkormányzati cégnél.

Állítása szerint több egykori munkatársa a felmondása beadásán gondolkodik, mivel a cégvezetővel nem képesek együtt dolgozni.

– Dilettáns a vezető és ezt azzal ellensúlyozza, hogy a kollégák nyakába varrja a felelősséget.

Amellett, hogy fegyelmiket osztogat, minősíthetetlen stílusban kommunikál a beosztottakkal – részletezte a névtelenséget kérő forrásunk.

Az elmúlt években érezni lehetett, hogy a város vezetése finom szólva sem nagy barátja a sportnak, pláne az élsportnak. Botka László vezetése alatt, az elmúlt két évtizedben alig volt olyan sportfejlesztés a városban, ami nem állami beruházás lett volna, de a sportklubok támogatása is többnyire „muszájból” történik. – Nagy Katalinnál a legfontosabb, hogy a számok stimmeljenek, amit a város vezetése is elvár. Ezzel nem lenne semmi probléma, de gyakorlatilag nem költenek semmire, felújítás nincs a létesítményekben és a klubok sem számíthatnak sok jóra – emelte ki az egykori dolgozó.

Forrásunk arra figyelmeztet, hogy amellett, hogy

lassan veszélybe kerül a Szegedi Sport és Fürdők Kft. működése, a létesítmények állapota folyamatosan romlik, az esetleges felmondásokkal pedig a napi ügymenet is lehetetlenné válik.

Előző sztori

Megvan, mikor ül össze az új Országgyűlés

Következő sztori

Elmarad a ma estére meghirdetett DANZA című előadás