Közélet

Érthetetlen döntések sorát hozza a Sport és Fürdők Kft. cégvezetője

Érthetetlen döntések sorát hozza a Sport és Fürdők Kft. cégvezetője

2022. április 26., kedd
Érthetetlen döntések sorát hozza a Sport és Fürdők Kft. cégvezetője

Múlt héten két cikkünkben is foglalkoztunk a Sport és Fürdők Kft-vel (itt és itt tudja elolvasni ezeket). Több egykori dolgozó keresett meg bennünket, és elmondta, hogy a cég vezetője, dr. Nagy Katalin vezetése finoman szólva sem méltó a szegedi sport hagyományaihoz és veszélybe sodorja a cég, valamint a létesítmények működését, a szegedi sportegyesületek napi munkáját.

Újabb megkeresés igazolja: baj van

A két cikk után több üzenetet kaptunk, ahol a megírt információkat megerősítették, de kaptunk új információkat is. Szintén egy, a cégben korábban dolgozó munkatárs írta nekünk, hogy a Tiszavirág Sportuszoda megnyitásával a furcsa helyzet állt elő. - A cégvezető a Tiszavirág uszoda megnyitása után kijelentette, hogy

az Újszegedi Sportuszodában gyakorlatilag megszűnik a kluboknak a medencehasználata.

Tette mindezt úgy, hogy az úszók és a vízilabdázók is hosszú évek óta sakkoztak azon, hogy ki, mikor és hogy tudja megoldani a felnőtt és elsősorban az utánpótlás csapatok edzési lehetőségét. Most, hogy ennek az áldatlan állapotnak vége lett volna és elegendő vízidő lett volna a két létesítményben, ismét sakkozhatnak a csapatok - mondta a neve elhallgatását érthető okokból kérő forrásunk. Hozzátette, hogy úgy tudja, hogy a két uszoda medenceidejére egy teljesen élhető, a csapatok és a nagyközönség számára is megfelelő időbeosztást adtak le, amit gyakorlatilag minden egyeztetés nélkül lesöpört az asztalról.

A vízilabda világbajnoksággal is akad probléma

Júniusban a vizes világbajnokság egyik vízilabdás helyszíne a szegedi Tiszavirág Sportuszoda lesz. Amikor ez kiderült, kevesen keseredtek el a hír hallatán, de a cégvezető nem volt boldog.

Mint forrásunk elmondta, Nagy Katalin nem a lehetőséget, a gondot látta a világeseményben.

Gond pedig van, persze nem megoldhatatlan. - Az uszoda hűtése nem megoldott. A probléma nem egyedi, mert mindhárom vidéki vízilabdás helyszín ugyanezzel a problémával küzd, de megoldás is van rá. Vagy állandó, vagy ideiglenes hűtőrendszert kell telepíteni a meglévő hűtőberendezések mellé, hogy a várhatóan sok nézőt vonzó világeseményt megfelelő klímában lehessen megrendezni. Szegeden lehetőség kínálkozik egy állandó rendszer telepítésére, ami értelemszerűen drágább megoldás lenne, de nem olyan mértékben, hogy kifizethetetlen legyen és ne lenne megtérülő. Már csak azért sem lenne hátrányos, mert az állandó rendszer hosszú távú megoldást kínál, amivel a sportklubok és a nagyközönség is jól jár. Az igazgató asszony azonban ezt nem támogatja - írta egy másik forrásunk. Információnk szerint a hűtőrendszer beépítésére anyagi segítséget kapna a városi cég.

A Tiszavirág Sportuszodában is csak a gondokat látja a cégvezető

A klubok nem tudnak együtt dolgozni a vezetővel

Dr. Nagy Katalin a kinevezésekor azzal büszkélkedett és előnyösnek tartotta, hogy nem ért a sporthoz, így nála kizárt az elfogultság. Mint azt megírtuk, egy szegedi sportklub alkalmazottja szerint nem is szereti a sportot. Több forrásunk is megerősítette, hogy

gyakorlatilag egyetlen klubvezetőt nem lehet találni a városban, akinek ne lett volna konfliktusa a cégvezetővel.

A tárgyalások emiatt nehézkesen haladnak, olykor parttalan vitába torkolnak, mivel a kézenfekvő, az egyesületeknek megfelelő megoldások többsége nem felel meg Nagy Katalinnak és a kompromisszum készséget sem tapasztalják. Úgy tudjuk, hogy több klub többször is a városvezetéshez fordult segítségért, de sokra nem jutottak.

Az ügyekkel kapcsolatban kérdéseket küldtünk dr. Nagy Katalinnak, ha választ kapunk, megírjuk.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.