Közélet

Módosítaná az építési szabályzatot a felsővárosi képviselőjelölt

Módosítaná az építési szabályzatot a felsővárosi képviselőjelölt

2019. október 7., hétfő
Módosítaná az építési szabályzatot a felsővárosi képviselőjelölt

Bednár László, a Fidesz-KDNP által támogatott, 14-es egyéni választókerületben induló képviselőjelölt szerint módosítani kellene az építési szabályzatot, és biztonságossá tenni a kerékpárutakat, amelyekből újak építését is szükségesnek tartja.

A 46 éves Bednár László Szegeden született, és választókerületében, azon belül is Felsővárosban lakik. A tanár, közgazdász végzettségű képviselőjelölt jelenlegtelepülésfejlesztési projektek menedzselésével foglalkozik. Bednár László elsődleges célkitűzéseként jelölte meg a közlekedésbiztonságot. A jobbkezes, szűk utcákban sok a gyorshajtó és figyelmetlenek az autósok.

"Rengeteg a baleset, így meg kell oldani a forgalomlassítást"

- hangsúlyozta, hozzátéve, a kerékpárosok védelme is fontos kérdés. "Biztonságossá kell tenni a kerékpárutakat, és újakat kell építeni" - szögezte le, majd egy konkrét javaslattal is előállt. A József Attila sugárúttól egészen a Mars térig a kerékpárosok a járdát használják, ez balesetveszélyes a gyalogosokra nézve, ezért ide új keréksávot kell kialakítani."

A városrész egyik megoldásra váró feladata a parkolási helyzet orvoslása. Bednár László úgy véli, az építési szabályzatot újra kell gondolni, mert az nem tartható, hogy az új építésű társas házaknál az igényhez mérten kevés a garázs, az utcafronton pedig nem megoldott a parkoló-kialakítás. "Erre megoldást kell találni, mert nem férnek el az utcán az autók. Több esetben ma már nem egy, hanem inkább két gépkocsival rendelkeznek a háztartások" - mutatott rá. A 14-es egyéni választókerület képviselőjelöltje szerint nem szabadna engedni, hogy 14-16 lakásos társasházak épüljenek. "Ha kevesebb a lakó, akkor kevesebb az autó is. Az építési szabályzatot módosítani kell, hogy kevesebb lakással épüljenek meg a társasházak." A kampányban tapasztaltakkal kapcsolatban kifejtette, vegyes a hangulat, de azt látni, hogy a "reped a Botka-féle történet".

"Sokan mondták, hogy baloldali érzelműek, de Botkára már nem fognak szavazni. Akikkel beszéltem, azok elmondták, hogy számukra fontos szempont, hogy olyan képviselőjük legyen, aki a városrészben lakik, és a problémájukkal közvetlenül megkereshetik.

Látjuk, hogy több helyen olyanok indulnak, aki nemhogy a körzetben, még Szegeden se laknak. Én mindig azt mondom mindenkinek, hogy merjünk hangosabbak lenni, merjük kinyilatkoztatni, hogy Szegeden igenis változásra van szükség" - osztotta meg észrevételeit. Bednár László hozzátette, 17 éve nem nyert a jobboldal Szegeden, így az emberek egyik fele szkeptikus, a másik fele pedig fél. "Halkabbak egy kicsit, mert félnek, hogy a munkahelyen utánuk nyúlnak" - mutatott rá. A képviselőkelölt támogatja Nemesi Pál független polgármesterjelölt elképzeléseit, így a többi között a térfigyelő kamerarendszer fejlesztését, és a gazdaságfejlesztést.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Csorba Ágnes: Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.