Közélet

Rendbe tenné a Holt-Maros környékét Berta Róbert

Rendbe tenné a Holt-Maros környékét Berta Róbert

2019. október 11., péntek
Rendbe tenné a Holt-Maros környékét Berta Róbert

Berta Róbert, a 19-es egyéni választókerület Fidesz-KDNP által támogatott képviselőjelöltje szerint a harmadik híd kérdése húsbavágóan érinti az újszegedieket. Az egykori profi kézilabdázó igazi kirándulóhellyé változtatná a Holt-Marost és környékét, növelné a szelektív hulladékgyűjtők számát és felszámolná a parkolási anomáliákat.

Berta Róbertet nem kell sok embernek bemutatni, hiszen a most 43 éves képviselőjelölt profi kézilabdázó volt, 2007-ben magyar bajnoki címet ünnepelhetett a Pick Szegeddel. Újszegeden született, és most is ott él. Jelenleg a Tiszavolán SC kézilabda szakosztályának technikai vezetőjeként dolgozik.

"Most érzem magamban - 43 évesen - azt a fajta motivációt, lendületet, amivel tudnék lendíteni mind Újszeged, mind Szeged szekerén"

- indokolta, hogy miért döntött az október 13-i önkormányzati választáson való indulás mellett. Berta Róbert szerint a harmadik híd és a gazdaságfejlesztés, ami leginkább hiányzik Szegedről. "Érzem a vákuumot, ami Szegedet gazdasági téren érinti, az ipar hiánya óriási probléma. A harmadik híd kérdése pedig húsbavágóan érinti az újszegedieket. A híd megépítése és a hozzá tartozó úthálózat- és infrastruktúra-fejlesztés nagyban tudná tehermentesíteni, javítani azt a közlekedési állapotot, amely most a reggeli és a délutáni csúcsban uralkodik" - hangsúlyozta.

A 19-es választókerületben az elmúlt tíz évben több társasház is épült, amely azonban parkolási anomáliákat okozott, mert megháromszorozódott a gépjárművek száma. Berta Róbert egyik fontos célkitűzésének jelölte meg ennek a helyzetnek a megoldását. "Növelni kell az utak áteresztő képességét, fel kell újítani a járdákat, vagy ahol hiányzik, oda építeni kell." Az újszegedi képviselőjelölt növelné a szelektív hulladéklerakók számát, felújítaná a sportpályákat, illetve rendbe tenné a Holt-Maros környékét, hogy az igazi kirándulóhellyé válhasson. "Olyan állapotba kell hozni, ami a szemet is gyönyörködtetni" - húzta alá. Berta Róbert ismertsége sportmúltja miatt kiemelkedően magas, de a kampány során arra is volt lehetősége, hogy azok is megismerjék, akik eddig nem hallottak róla.

"Nagyon tisztán, konkrétan és egzaktul látják az ittélők Újszeged problémáit, pozitív és konstruktív hangulat uralkodik a városrészben.

Én csak előre tekintek, és ha bizalmat kapok, minden erőmmel azon leszek, hogy a felmerülő problémákat megoldjam" - fogalmazott.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Csorba Ágnes: Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Közösség és család – ezek motiválják Fekete György képviselőjelöltet

Haág Zalán: 2016 óta érzik úgy a móravárosiak, hogy elárvult a városrészük

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.