Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Vélemény

Válaszcikk: a szegedi MSZP-ről és Botka Lászlóról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Nyúlfarknyi propagandista dolgozat jelent meg a közpénzekből eltartott szeged.hu felületén a helyi Fideszről. A kis Vuk által – most G.P. álnéven – jegyzett mű egyszerű hazugság. Bár ez nagyon nem lep meg senkit, aki olvassa Botka lapját, és tudja: a szeged.hu propagandahírei mostanában köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Szeged végre felébredt: egyre többen mernek hangot adni annak, hogy a városvezetés nem oké, minimum 9 éve csak eltékozolt lehetőségeket görget maga előtt. Kiállt az Iparkamara, az Egyetem, és a Klinikai Centrum vezetője és más szegedi értelmiségiek is: és lényegében azt mondták:

“ennek az arrogáns, dacos, harciasan ellenálló városvezetésnek nem sok értelme van, mert elmegy Szeged mellett a világ.”

Aki azonban ki meri mondani az igazat Szegeden, vagy éppen más irányt szabna a városnak, azt Botka László és csapata azonnal elkezdi gyalázni az együgyű lakájmédián és annak ostoba, közpénzen éldegélő propagandistáin keresztül.

Garai Szakács László, Dombai Tünde, vagy éppen a szebb napokat is megélt Szabó C. Szilárd Botka propagandistáiként mindenkibe beleszállnak, aki csak meg mer nyikkanni, mert szerintük

Szegeden tilos az ellenvélemény, csak Botka (nem létező) nagyszerűségét szabad harsogni.

A SzegedMa ezért – mintegy válaszul a szeged.hu sokadik, minden alapot nélkülöző cikkére, összeszedte a helyi MSZP-ről és Botka Lászlóról tudható legfrissebb tényeket.

Tények Botka Lászlóról és az MSZP-ről

1. Már csak száz szegediből nyolc támogatja Botka pártját

Az országos helyzetnek megfelelően az MSZP helyben is totális lejtmenetben van; történelmi mélyponton. Szegeden 100 emberből csak 8 áll Botka pártja mellett! Az egykori nagy baloldali utódópárt egyre rosszabb eredményeket produkál a választásokon, Szegeden is. Ma már alig nagyobb, mint a Gyurcsány vezette DK, és alig nagyobb, mint “az új SZDSZ”, azaz a Momentum.

2. Botka László megsértődött és szamárra cserélte a lovat

Az MSZP többször is csúnyán megbukott: legutóbb pár hete hasaltak el az EP-választáson. Folyamatos belháborúk, pozícióharcok és milliós fizetések jellemzik a pártot, amelyben Botka László fél évig bírta a miniszterelnök-jelöltséget, majd bedobta a törölközőt, és sértődötten visszaszaladt Szegedre. Ha nincs ló, jó a szamár is alapon.

3. Botka szerint előny, hogy Szegeden nincs nagy ipar

Botka hazatámolygott, de se komoly ipar, se minőségi munkahelyek nem követték. Míg más városokban gyárak tucatjai épülnek, Botka László arra büszke, hogy Szegedet elkerüli a nagy ipar.

4. Amíg Botka fotelharcost játszik és szájkaratézik, addig az Orbán-kormány építi Szegedet

Miközben a szegedieknek azt hazudják, hogy az Orbán-kormány ellenség; Szegedet az Orbán-kormány építi, mert “Botka önfejűsége, arroganciája és butasága miatt nem büntethetőek a szegediek!”

Most egy pillanatra képzeljék el, mennyi lehetősége lenne még a városnak, ha nem olyan vezetője lenne, aki mindenkivel harcban áll, aki segíteni akar vagy tud?

5. Kontármunkák városa lett Szeged

Állami és/vagy uniós pénzekből sem sikerül többnyire jó munkát végezni a városban; csúszó és balesetveszélyes renoválások; esővízben úszó Szeged; hónapokat, éveket késő felújítások; szarban úszó város képe rajzolódik ki azok előtt, akik itt élnek.

6. Börtön fenyegeti Botka László bizalmi embereit

Botka megbukott a nagypolitikában és ma már a helyi baloldal is romokban van. Börtön fenyegeti a parkolási mutyi miatt Botka László bizalmi embereit. Solymos László alpolgármester lemondott, Mózes Ervin főjegyző visszavonult, Nagy Sándor inkább pártot váltott; Botka kabinetvezetőjét is a rácsok réme kísérti.

7. Kiskatonák és propagandisták maradtak Botka mellett

Jutalom- és prémium pénzen megvásárolt támogatók mellett már csak a leghűségesebb kiskatonái tartanak Botkával, akiket közpénzen, vagyis a szegedi emberek pénzén etet a polgármester.

Dombai Tünde, Szabó C. Szilárd, és a mindenre kapható, ám nem túl okos Garai Szakács László az, akik a Botka Tükörben, vagyis a Szegedi Tükörben és a szeged.hu portálon manipulálnak és hazudoznak havonta többszázezer forintért. Ennyit tudnak, más ötletük nincsen és sosem volt: csak a Fidesz alaptalan gyalázására futja tőlük. Ezek Botka szocialista propagandistái.

Miközben totálisan hülyének nézik a szegedieket, mélyen elhallgatják az igazi híreket:

 • Botka László töbszörös milliomos, 50 millióval a bankszámláján, Rolex órákkal a kezén parádézik
 • Botka feleségének nem kellett aggódnia a parkolódíjak miatt, ingyen parkolhat(ott) a több milliós terepjáróval
 • Botka László közvetlen munkatársait, bizalmi embereit hűtlen kezelés miatt börtön fenyegeti (mert 40 milliós kárt okoztak Szegednek a vád szerint)
 • Mózes Ervin inkább elment nyugdíjba
 • Nagy Sándor alpolgármester inkább lelépett balról, át a Momentumhoz
 • Botka László közvetlen helyettese, a másik alpolgármester, Solymos László lemondott
 • Botka László egzotikus helyeken szeret búvárkodni

Eközben:

 • szocialista mutyikról, hálapénzekről lebbentik fel a fátylat Szegeden
 • a magyar városok sorban hagyják le Szegedet
 • több ezermilliárd forintnyi (gyár)beruházás történt az országban, új munkahelyek tízezrei jöttek létre; addig Szegeden arra büszke Botka László, hogy nincs nagy ipar és nem is lesz
 • több mint 5000 cég szűnt meg a városban az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálata pontos adatai szerint az elmúlt években
 • egyre többen mondják egyre hangosabban, hogy Szeged lemaradt
 • eközben a maffia zaklatja a szegedieket, tisztes családapákat és egyszerű vállalkozókat
 • a város egyre több pontja néz ki úgy, mint egy trágyadomb (szó szerint sajnos)
 • az így-úgy kapott állami/kormányzati vagy uniós pénzekből folyó különféle felújítások csúsznak, kontármunka és gányolás folyik, káosz és balesetveszély; összevissza és egymásra szervezett módon (amit egyik nap megcsinálnak, azt másnap szétbarmolják)
 • brutális ingatlanadóval sújtják a szegedi vállalkozásokat, amiért sokan tönkremennek
 • a polgárőrök aggódnak az egyre több, szabadon garázdálkodó drogos miatt, akik “megőrülnek és zombiként” viselkednek az olcsó szerektől
 • néha nőket vernek Szeged utcáin
 • stb.
 • stb.
 • stb.

Tovább olvasom

Közélet

Puzsér: Szeged a vörös rongyokba öltözött város

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kendőzetlen őszinteséggel és stílusban beszélt a manapság divatos jelenségekről, médiáról, politikáról a publicista Szegeden. Majd egy ponton jött egy kevés ki oltás Botka Lászlónak és a “vörös rongyokba öltözött városnak”.

Tovább olvasom

Politika

Bartók Csaba: Nem a duma számít, csak a teljesítmény

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Botka László becsukta az ablakokat és behúzta a sötétítőt is, hogy ne lehessen látni a külvilágot. Ő meséli el a szegedieknek, hogy mi van odakint. Mi most kinyitjuk az ablakokat – mondta Bartók Csaba. Interjú!

Tovább olvasom

Közélet

Egy város tűzhalála és a tízezer bűnbak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ma van a keresztény vértanúk emléknapja.

Tovább olvasom

Aktuál