Botka László szerint előny, hogy Szegeden nincs nagy ipar

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Erről tartott kiselőadást a tavalyihoz hasonlóan idén is remekül sikerült “évértékelőjén”.

Tavaly iszonyatos kampányolásba fulladt a polgármesterrel való beszélgetés, és tulajdonképpen idén sem volt ez másként. Most annyiban viszont érdekesebb volt Botka László évértékelője, hogy végre választ kaphatott mindenki arra a kínzó kérdésre, hogy miért nem baj az, hogy Szegeden nincsenek nagy foglalkoztató multik, nincs nagy, jelentős ipar.

A város polgármestere ugyanis erről egy sajátos kiselőadást tartott, amiben megmagyarázta, hogy ez az első ránézésre komoly hátránynak tűnő tény sokkal inkább előny.

Ha ugyanis nincsenek nagy multik, akkor csődbe sem tudnak menni Szegeden, így pedig senki nem veszítheti el az állását

– mesélte teljes átéléssel, ebben a videóban meg is lehet nézni ezt.

Hibátlan logikai gondolatmenet, ezzel vitatkozni sem érdemes. Arra azonban nem adott választ Botka László, hogy ha az amúgy t.ö.k.é.l.e.t.e.s  szegedi gazdaságban megjelenne PLUSZBAN az a néhány nagy multi, komoly adóbefizető, az miért is lenne rossz a városnak, vagy a szegedieknek.

A gazdaság motorja lehetne

Kecskemétet egyébként érdekes megnézni, a Szegednél jóval kisebb városban immár közel 10 milliárd forint az iparűzési adóbevétel, 2008 óta megállíthatatlanul fejlődik az a város; a gazdaság motorjai a nagy foglalkoztatók.

A Fidesz szerint ugyanakkor nem kellene büszkének lennie minderre Botka Lászlónak, sőt: szeirntük szégyen, hogy az elmúlt 10 évben alig változott a város iparűzési adóbevétele és egyhelyben toporog Szeged.

Győrben egyébként 20 milliárd, Székesfehérváron pedig 14 milliárd forint a helyi adóbevétel. Szegeden a legtöbb adót befizető cég száma sem éri el az 500 milliót!

Előző sztori

Kukákat hajigáltak a Tiszába Szegeden

Következő sztori

Kemény végjáték után szakadt meg a Szedeák győzelmi sorozata